Dedicated Cloud Server

Slide background

Stel uw eigen Dedicated Cloud Server samen

Geen omkijken naar beheer en monitoring

Van eigen server tot eigen cloud

Wanneer u op zoek bent naar een eigen omgeving die op uw wensen afgestemd is, kunt u kiezen voor een Dedicated Cloud Server. Een Dedicated Cloud Server is een afzonderlijke server waar u geen fysieke hardware deelt met andere partijen. Een groot voordeel hiervan is dat u geniet van optimale performance, veiligheid en schaalbaarheid. De server wordt bovendien volledig beheert door Hosting.nl.

Een Dedicated Cloud Server is zeer geschikt om bijvoorbeeld bedrijfsapplicaties, e-commerce, software diensten (SaaS), of meerdere websites mee te beheren. Hosting.nl zet iedere gewenste server voor u op en helpt u eventueel bij het overzetten van specifieke data. Vervolgens kunt u online op de server werken en heeft u geen omkijken meer naar technische investeringen of verschillende updates.

Voordelen

Check Optimale performance
Check Flexibel en schaalbaar
Check Kostenbesparend
Check Volledig geïsoleerd
Check Geen zorgen over onderhoud
Check Redudante uitvoering

Daarom een Dedicated Cloud Server

meer bezoekers

Flexibel en schaalbaar

Een Dedicated Cloud Server bij Hosting.nl is uiterst flexibel en schaalbaar. Is er een campagne of project op komst waarbij u meer dataverkeer genereert dan gewoonlijk? Dan kunt u er voor kiezen om tijdelijk de server uit te breiden met extra dataverkeer voor één of enkele maanden. Op die manier hoeft u zelf geen uitbreidingen aan te schaffen die u vervolgens niet meer gebruikt. U betaalt met een Dedicated Cloud Server dus alleen voor wat u gebruikt op de momenten dat het nodig is.

Optimale prestaties

Uw Dedicated Cloud Server levert dag en nacht optimale performance doordat de server alleen door u gebruikt wordt. Doordat u de server niet deelt met andere partijen, bent u bovendien verzekerd van extra veiligheid. Hosting.nl beheert de hardware van de server en zorgt ervoor dat de server continu, 24/7, gemonitord wordt. Op deze manier kunt u optimaal en zonder zorgen werken.

Volledig op maat

Hosting.nl levert uw Dedicated Cloud Server volledig op maat. U bepaalt aan welke hardware en technische specificaties de server dient te voldoen. Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van web-, file-, applicatie-, database- en e-mailservers. In overleg met één van onze consultants kan tevens gericht gekeken worden welke totaaloplossing het beste aansluit op uw wensen.

Kostenbesparend

Met een Dedicated Cloud Server werkt u zeer efficiënt. U vermijdt namelijk niet alleen dat u zelf een server hoeft aan te schaffen, u heeft tevens geen omkijken naar de ruimte, kosten voor de koeling, het reguliere onderhoud en de nodige updates. Door een server bij Hosting.nl af te nemen, bespaart u flink op de kosten die al snel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Wij nemen u al het werk uit handen zodat u zich volledig kunt focussen op de bedrijfsvoering.

eigen-server-op-maat

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Dedicated Cloud Servers? Of wilt u advies over de beste oplossing van uw werkomgeving? Onze supportdesk ondersteund u graag bij het vinden van een geschikte maatwerkoplossing. Neem vrijblijvend contact op met Hosting.nl via 0900-4678464.

1 + 2 = ?

Veel gestelde vragen over Dedicated Cloud Server

Wat zijn de voordelen van een Dedicated Cloud Server?

 • Volledige technische vrijheid
 • Optimale performance
 • Alle controle over uw software, websites en databases
 • Volledig geïsoleerd
 • Kostenbesparend
 • Flexibel en schaalbaar
 • Geen zorgen over onderhoud
 • Alle applicaties installeren die u wenst

Wie beheert de Dedicated Cloud Server?

Met een Dedicated Cloud Server heeft u het volledige beheer. U kunt zelfstandig de server naar uw wens beveiligen, inrichten en up-to-date houden met software. Hosting.nl voert het operationeel beheer uit over uw server. Wij zorgen ervoor dat er te allen tijde een goede netwerkverbinding is tussen de server en internet en monitoren 24 uur per dag uw platform.

Wat is het verschil tussen een Virtual Private Server en een Dedicated Cloud Server?

Bij een Virtual Private Server bent u volledig vrij in het indelen en up-to-date houden van uw eigen server. Hosting.nl levert de server voor u op en zorgt dat het netwerk 24 uur per dag gemonitord wordt. Vervolgens kunt u zelf met de nodige technische kennis de server inrichten. Beschikt u niet over de technische kennis? Dan biedt een Dedicated Cloud Server de perfecte managed oplossing. Hosting.nl beheert in dit geval uw server en monitort 24 uur per dag het platform en netwerk.

Hoe log ik in op mijn Dedicated Cloud Server?

U logt in op de server via Plesk Panel of een SSH-verbinding. Dit doet u als volgt:

Plesk Panel

 • Ga via uw browser naar https://(servernaam):8443/
 • Log in met ‘admin’ en het bijbehorende wachtwoord

SSH

 • Hiervoor heeft u een terminal-applicatie nodig
 • Log hier in met ‘root’ en het bijbehorend wachtwoord

Wat moet ik doen als ik het wachtwoord van mijn root-user kwijt ben?

Indien u uw wachtwoord kwijt bent geraakt, kunt u een verzoek indienen bij onze technische afdeling. Zij kunnen uw wachtwoord herstellen. U kunt hiervoor de volgende stappen doorlopen:

 • Log in via https://portal.hosting.nl
 • Klik op ‘Mijn helptickets’
 • Maak een nieuw ticket aan voor de servicedesk afdeling
 • Geef aan om welke server het gaat

Hoe kan ik mijn Dedicated Cloud Server uitbreiden?

Wanneer u uw Dedicated Cloud Server wilt uitbreiden, kunt u een aanvraag indienen bij afdeling verkoop. Wij nemen na ontvangst eventueel telefonisch contact met u op en kunnen de upgrade binnen één werkdag uitvoeren. U dient het verzoek als volgt in:

 • Log in via https://portal.hosting.nl
 • Klik op ‘Mijn helptickets’
 • Maak een nieuw ticket aan voor de verkoop afdeling
 • Geef aan om welke server het gaat en welke wijziging u wenst