Virtuozzo

virtuozzo voor server

Efficiënte technologie met VirtuozzoVoor het opzetten van Virtual Private Servers

Paravirtualisatie met Virtuozzo

De Virtual Private Servers van Hosting.nl komen tot stand door paravirtualisatie met Virtuozzo Containers. Door deze virtualisatie software toe te passen op een fysieke server, is het mogelijk om deze op te splitsen in virtual servers. De software zorgt ervoor dat ieder virtual server onafhankelijk opereert en daardoor optimale performance levert.

Met toepassing van Virtuozzo Containers, kan een organisatie flexibeler en efficiënter te werk gaan. Een Virtual Private Server stimuleert duurzaam ondernemen en heeft de mogelijkheid om direct uit te breiden. Op deze manier worden hoge aanschaf- en onderhoudskosten voorkomen en betaalt de ondernemer alleen voor wat hij gebruikt.

Waarom virtualiseren?

Check Kostenbesparend en efficiënt
Check Volledig onafhankelijk
Check Makkelijk schaalbaar
Check Snel en stabiel

Een duurzame en efficiënte techniek

uitleg-paravirtualisatie

Virtuozzo

De Virtual Private Servers van Hosting.nl komen tot stand op basis van Virtuozzo Containers. De software kenmerkt zich door een krachtige template systeem waarmee het in korte tijd mogelijk is om snel een Virtual Private Server op te leveren. Virtuozzo zorgt ervoor dat er enkel virtualisatie plaats vindt op het besturingssysteem.

Wat is paravirtualisatie?

Paravirtualisatie is een technologie waarbij een fysieke server in meerdere virtual servers opgesplitst wordt. De daadwerkelijke virtualisatie vindt hierbij plaats op software niveau. In dit geval op basis van het besturingssysteem. Dit betekent dat er eerst een besturingssysteem wordt geïnstalleerd op een fysieke server waarna er via paravirtualisatie een laag wordt gecreëerd voor afzonderlijke Private Virtual Servers. De virtualisatie software zorgt er vervolgens voor dat hardware specificaties efficiënt toegewezen worden aan applicaties die op dat moment benut worden.

Duurzaam ondernemen

Virtuozzo Containers zorgen ervoor dat meerdere servers onafhankelijk van elkaar werkzaam zijn op één fysieke server. Op deze manier wordt de server efficiënter benut en flink op energiekosten bespaart. Paravirtualisatie levert een besparing van ruim 85% op, wat ondernemen daarmee duurzaam maakt. Het milieu wordt minder belast en de kosten voor het beheer en onderhoud, gaan drastisch omlaag.

Makkelijk schaalbaar

De virtualisatie techniek van Virtuozzo Containers maakt het mogelijk om eenvoudig te up- en downgraden in verschillende resources. Zo betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt. De flexibiliteit die Virtuozzo biedt, maakt dat nieuwe ontwikkelingen of tijdelijke projecten nooit meer een probleem vormen voor uw Virtual Private Server. Schalen in ruimte, rekenkracht of bandbreedte gaat gemakkelijk zonder downtime.

duurzaam ondernemen