VMware

Slide background

Schaalvoordeel met VMware ESXi

Slimme technologie maakt ICT duurzaam

Virtualisatie met VMware ESXi

De Private Cloud Servers van Hosting.nl komen tot stand door virtualisatie met VMware ESXi. VMware ESXi is software waarmee fysieke servers op te delen zijn in meerdere, onafhankelijke, virtuele servers. Doordat de software een fysieke server technisch opsplitst, functioneert een Private Cloud Server als een volledig losstaande server met optimale performance.

Veel organisaties gaan de laatste jaren massaal over op virtuele servers. Virtuele servers hebben zich de laatste jaren bewezen in de krachtige prestaties en optimale beschikbaarheid. Daarnaast zorgen virtuele servers ervoor dat de IT-infrastructuur betrouwbaarder en flexibeler is geworden. Virtualisatie heeft het bedrijfsleven duurzamer en efficiënter gemaakt.

Waarom virtualiseren?

Check Kostenbesparend en efficiënt
Check Volledig onafhankelijk
Check Makkelijk schaalbaar
Check Snel en stabiel

Een stabiele en veilige omgeving

virtualisatie

VMware ESXi

De Private Cloud Servers van Hosting.nl komen tot stand op basis van VMware ESXi. VMware is een Amerikaans software bedrijf dat als eerste organisatie virtualisatie software op de markt bracht. Vandaag de dag is VMware nog steeds een grote leider op het gebied van virtualisatiesoftware. De software kenmerkt zich door de hoge prestaties en hoogwaardige beveiliging omdat de software de hardware laag virtualiseert. Een Private Cloud Server biedt daardoor eveneens een stabielere omgeving.

Wat is virtualisatie?

Virtualisatie is een technologie waarbij een server in meerdere, onafhankelijke virtuele servers wordt opgesplitst. Bij virtualisatie vindt de splitsing plaats op hardware niveau. Dit betekent dat er een laag wordt gecreëerd tussen de hard- en software. Door deze laag is het vervolgens mogelijk om meerdere virtuele Private Cloud Servers op te zetten. Aan iedere Private Cloud Server kan een eigen besturingssysteem toegewezen worden. Daarnaast maakt de virtualisatie software het mogelijk om unieke hardware specificaties toe te wijzen aan een Private Cloud Server. Doordat een Private Cloud Server onafhankelijk opereert, kan iedere gewenste applicatie opgezet en gebruikt worden zonder enige prestatie problemen.

Snel en stabiel

Doordat VMware ESXi geheel geïsoleerde Private Cloud Servers opzet, is optimale performance gegarandeerd. Recources worden afzonderlijk toegewezen en u bent volledig vrij in de keuze van het besturingssysteem en de applicaties die u wilt gebruiken. Tevens maakt de software het mogelijk om servers gemakkelijk te schalen zonder downtime.

Hoge beveiligingsgraad

De geavanceerde technieken van VMware ESXi zorgen voor een exclusief hoge beveiligingsgraad. Doordat iedere Private Cloud Server opgebouwd is met geheel eigen specificaties en besturingssysteem, is iedere server volledig geïsoleerd. Onderhoud en updates geschieden op iedere Private Cloud Server afzonderlijk in plaats van op de fysieke server.

logo vmware