Slide background

.BE

Uw .be domeinnaam registreren

Gemakkelijk en eenvoudig

Uw .be domeinnaam registreren

Hosting.nl levert full hosting .be domeinnaamregistraties. Vul uw gewenste naam in via de domeinnaam check, rond het bestelproces af en u bent direct online voor de Belgische markt. Met een .be domeinnaamregistratie maakt u tevens gemakkelijk een kleine website met de geleverde website software.

Heeft u al nagedacht over een .be domeinnaam die het best de lading dekt? Via onze domeinnaam tips en adviezen helpen wij u graag op weg.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis WebsiteBuilder!

Uw .be domeinnaam nog beschikbaar?

Voorwaarden .be domeinnaam

 • Minimale lengte: 2 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

.be domeinnamen kunnen geregistreerd worden wanneer deze minimaal 2 en maximaal 63 karakters bevatten. Deze karakters mogen bestaan uit letters, cijfers en koppeltekens. Koppeltekens mogen overigens niet gebruikt worden op de eerste of laatste plek of op de derde en vierde positie. Daarnaast kan iedere particulier en organisatie zonder andere voorwaarden een Belgische domeinnaam vastleggen. Is een domeinnaam reeds door een partij aangevraagd, dan kunt u deze niet meer registreren.

Tips Belgische domeinnaam .be

Belgische .be domeinnamen, zijn niet alleen populair in België maar ook in Nederland. Dat komt met name door de afzetmarkt. Want België is goede markt die makkelijk toegankelijk is met Nederlandse producten en diensten. De domeinnaam extensie wordt met name vastgelegd door bedrijven die handelen met of producten verkopen aan de zuiderburen. Via onze domeinnaam tips en adviezen geven wij graag advies in hoeverre een .be domeinnaam ook voor u interessant kan zijn.

Populaire extensies registreren

Het wordt sterk aangeraden om tijdens het bestellen van uw domeinnaam meerdere extensies vast te leggen. Op die manier voorkomt u dat iemand anders de naam nog kan vastleggen. Vul via de domeinnaam check uw naam in en zie direct of er nog meerdere extensies vrij zijn.

Bij uw .be domeinnaam inbegrepen

Gratis 1 MB webruimte

Maak een kleine website met SiteBuilder

Weet u nog niet precies wat u met de domeinnaam wilt doen? Geen probleem. Met een domeinregistratie kunt u in ieder geval een kleine website presenteren. Met SiteBuilder bouwt u eenvoudig een professionele website van een paar pagina’s.

Gratis domeinnaam doorsturen

Doorlinken, redirecten, forwaren

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid een domeinnaam gratis te forwarden. U kunt dan het domein door laten sturen naar een andere domeinnaam. Op die manier kunt u bezoekers via verschillende webadressen op één domeinnaam uit laten komen.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen aanmaken en forwarden

Het aanmaken van een eigen e-mailadres zorgt ervoor dat u e-mail kunt ontvangen op uw eigen domeinnaam. Beschikt u daarnaast over een eigen e-mailprogramma? Dan kunt u ook direct mailen vanuit uw eigen e-mailadres. Raadpleeg onze pagina over e-mail beheer om te zien of uw e-mailprogramma hier geschikt voor is.

Gratis DNS instellingen beheren

Records aanmaken & name servers wijzigen

Bij Hosting.nl beheert u zelf alle instellingen overzichtelijk in het control panel. U heeft dan de mogelijkheid om eenvoudig name servers of DNS instellingen te wijzigen naar het door u gewenste IP-adres. Deze dienst zit standaard bij uw domeinnaamregistratie inbegrepen.

Een .be domeinnaam verhuizen

Een .be domeinnaam wordt verhuisd met een autorisatiecode. Deze code is op te vragen via de huidige provider. Wanneer Hosting.nl de verhuizing in gang zet, wordt de domeinnaam direct overgeplaatst. Houd er daarom rekening mee dat u geen belangrijke data verliest en raadpleeg het verhuis stappenplan.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode 
 • Tijdsbestek verhuizing: realtime

Een .be domeinnaam overdragen

U kunt zonder enige voorwaarden een domeinnaam overdragen naar een andere houder. Wij verzoeken u dan wel ons overdrachtsformulier in te vullen. Mochten wij het formulier ontvangen hebben, dan zullen de wijzigingen realtime doorgevoerd worden.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry Belgie: DNSbe

DNSbe (DNSBelgium) is opgericht in 2000 en is verantwoordelijk voor de uitgifte van .be domeinnamen. De non-profit organisatie is in het leven geroepen om de uitgifte van domeinnamen beter te reguleren en beheren. Daarnaast zorgt DNSbe ervoor dat procedures en regelgeving voor de registratie van een .be domeinnaam vereenvoudigd wordt. Door makkelijke procedures en heldere regels is het voor iedereen mogelijk om een .be domeinnaam te registreren. Het is niet mogelijk om direct bij DNSbe een domeinnaam te registreren. DNSbe werkt samen met hosting providers die aanvragen bij DNSbe indienen. U kunt uw .be domeinnaam dus eenvoudig en snel vastleggen via Hosting.nl.

logo dns be

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.