Slide background

.CO.UK

Leg direct uw co.uk domeinnaam vast

De domeinnaam extensie van Verenigd Koninkrijk

Uw .co.uk domeinnaam registreren

Een co.uk domeinnaam legt u snel en veilig vast via Hosting.nl. Door uw naam in te vullen wordt direct weergegeven of uw .co.uk domeinnaam nog vrij is en welke andere domeinnaam extensies u eventueel kunt vastleggen. Weet u nog niet welke .co.uk domeinnaam u wilt vastleggen? Via de tips en adviezen van Hosting.nl komt u gericht tot de juiste domeinnaam.

Maak met een registratie gebruik van de gratis extra’s die Hosting.nl u biedt. U kunt de domeinnaam forwarden, e-mail forwarden, DNS instellingen beheren en zelfs een kleine website maken!

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Uw .co.uk domeinnaam snel controleren

Voorwaarden .co.uk domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 37 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

Een .co.uk domeinnaam kan door iedereen vastgelegd worden. Een domeinnaam kan vastgelegd worden als deze ten minste 3 en maximaal 37 karakters bevat. Ook het koppelteken (-) mag u toepassen in de naam. Verder gelden er geen restricties voor een co.uk registratie.

Domeinnaam van het Verenigd Koninkrijk .co.uk

De co.uk is één van de second level domeinnaam extensies van Verenigd Koninkrijk. De .co.uk domeinnaam is niet alleen populair onder particulieren en bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, maar ook daarbuiten. Veelal wordt de .co.uk extensie gebruikt voor websites met een commerciële insteek. Wilt u weten of u een .co.uk domeinnaam nodig heeft? Lees onze tips en adviezen over domeinnaamregistraties.

Meerdere domeinnamen registreren

Zit u te twijfelen om meerdere domeinnamen vast te leggen? Dat is helemaal niet zo’n gek idee. Hosting.nl helpt u graag door, na het invullen van de domeinnaam check, de meest populaire extensies weer te geven. Door meerdere domeinnaam extensies vast te leggen voorkomt u dat een ander met de naam ervandoor gaat en versterkt u uw positie op het internet.

Bij uw .co.uk domeinnaam inbegrepen

Gratis domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorsturen

Bij Hosting.nl kunt u gratis domeinnamen forwarden. Dit zit standaard bij uw domeinregistratie inbegrepen. Kiest u ervoor om een . co.uk domeinnaam te forwarden, dan stuurt u de websitebezoeker door naar een andere domeinnaam die u zelf kunt opgeven via het control panel.

Gratis SiteBuilder voor een kleine website

1 MB webruimte voor een website

Hosting.nl levert een gratis software pakket na het registreren van uw .co.uk domeinnaam. Op deze manier kunt u in een paar stappen eenvoudig en zonder technische kennis een website bouwen. Probeer het zelf uit en registreer of verhuis direct uw co.uk domeinnaam door gebruik te maken van onze domeinnaam check.

Gratis e-mail beheren

Maak e-mailadressen en forwards aan

Uw e-mail forward kunt u met enkele muisklikken instellen nadat u uw domeinnaam verhuisd of geregistreerd heeft. Wilt u daarnaast eigen e-mailadressen aanmaken op uw .co.uk domeinnaam? Dat kunt u eenvoudig doen in het control panel waartoe u toegang heeft als u ingelogd bent.

Gratis DNS instellingen

Records en name servers wijzigen

Met DNS (Domain Name Service) instellingen heeft u de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in verschillende records waarmee de domeinnaam geregistreerd staat. Door instellingen te wijzigen, kunt u de domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere locatie waar u bijvoorbeeld uw e-mail of website heeft draaien.

Een .co.uk domeinnaam verhuizen

Een .co.uk domeinnaam kan vrij eenvoudig naar Hosting.nl verhuisd worden. Geef in de bestelprocedure op welke domeinnaam u wilt verhuizen en geeft de volgende ISP tag door aan uw huidige provider: OPENPROVIDER-NL. Indien de provider de technische wijzigingen heeft doorgevoerd, zal de domeinnaam binnen zes werkdagen bij Hosting.nl staan.

 • Autorisatiecode vereist: nee
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: ISP tag
 • Tijdsbestek verhuizing: realtime (maximaal 45 dagen)

Een co.uk domeinnaam overdragen

Een .co.uk domeinnaam overdragen aan iemand anders of de gegevens van de houder wijzigen, kunt u alleen doen bij de registry Nominet. Doorloop zelf de volledige overdrachtsprocedure van een .co.uk domeinnaam via onderstaande link. Heeft u hulp nodig bij het wijzigen van de domeinnaamhouder gegevens? Neem gerust contact op met Hosting.nl. Wij helpen u graag.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: –

Registry Verenigd Koninkrijk: Nominet

Nominet is verantwoordelijk voor het technisch beheer en de uitgifte van .co.uk domeinnamen. Nominet beheert sinds 1996 de extensie en zorgt ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om een .co.uk domeinnaam te registreren. Een domeinnaamregistratie kan alleen verricht worden door een aaneengesloten organisatie van Nominet. In dit geval kunt u dus eenvoudig uw co.uk domeinnaam vastleggen via Hosting.nl.

logo nominet

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.