Slide background

.COM

Uw .com domeinnaam eenvoudig vastleggen

Direct online na registratie

Uw .com domeinnaam vastleggen

Hosting.nl helpt u snel bij het vastleggen van een .com domeinnaam. Heeft u al nagedacht over een goede domeinnaam? Gebruik de domeinnaam check en kijk of deze nog beschikbaar is. Een .com domeinnaam is zinvol om vast te leggen wanneer u online commercieel wilt handelen.

Met een .com domeinnaamregistratie bij Hosting.nl profiteert u van onze full service diensten. Zo kunt u onder andere met alleen een registratie een kleine website maken en e-mailadressen aanmaken.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis WebsiteBuilder!

Uw .com domeinnaam snel controleren

Voorwaarden .com domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

Een .com domeinnamen kan door iedereen vastgelegd worden. Er gelden geen specifieke eisen waar u aan dient te voldoen. Wel dient rekening gehouden te worden met het aantal karakters in de domeinnaam. Een .com domeinnaam bevat ten minste 3 en maximaal 63 karakters die mogen bestaan uit letters, cijfers en een koppelteken.

Advies commerciële domeinnaam .com

De commerciële .com domeinnaam is verreweg de meest populaire extensie wereldwijd. De extensie wordt voornamelijk vastgelegd door organisaties en ondernemingen met commerciële doeleinden. Bent u er nog niet precies uit welke naam u wilt gebruiken als domeinnaam? Of zit u te twijfelen welke domeinnaam uiteindelijk beter zal presteren wanneer u online bent? Maak gebruik van onze domeinnaam tips en adviezen en ontdek welke domeinnaam het best bij u past. Door meerdere domeinnamen vast te leggen, kunt u bovendien uw positie op het internet versterken.

Populaire extensies registreren

Om uw positie op het internet te versterken, is het raadzaam om meerdere populaire domeinnaam extensies vast te leggen. Dit betekent dat u naast uwdomeinnaam.nl ook uwdomeinnaam.com of uwdomeinnaam.net kunt vastleggen. Hosting.nl geeft u, na het invoeren van de gewenste naam, direct weer welke populaire extensies nog vrij zijn.

Bij uw .com domeinnaam inbegrepen

Gratis .com domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Link gratis uw domeinnaam door. Bij Hosting.nl bent u verzekerd van fullservice. U kunt dus kosteloos uw domeinnaam doorverwijzen naar een ander domein. U kunt bijvoorbeeld domeinnaam.nl door laten verwijzen naar domeinnaam.com.

Gratis DNS instellingen beheren

IP-adressen en nameservers wijzigen

Heeft u uw website ergens anders draaien maar wilt u uw domeinnaam bij Hosting.nl onderbrengen? Dat is geen probleem. Na het registreren of verhuizen van uw domein, kunt u eenvoudig de DNS instellingen of name servers wijzigen naar het juiste IP-adres. De websitebezoeker zal dan nog steeds naar de goede locatie op het internet verwezen worden en de website te zien krijgen.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Wanneer u een domeinnaam heeft geregistreerd, profiteert u van het eenvoudig aanmaken van e-mailadressen en laten doorsturen van e-mails. Als u daarnaast gebruik maakt van Outlook, Thunderbird, Apple Mail of Mail voor Windows, kunt u eveneens mailen vanuit uw eigen e-mailadres. Raadpleeg onze handleiding om te lezen hoe u eenvoudig kunt mailen met uw eigen e-mailadres.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

Nadat u uw domeinnaam vastgelegd heeft, kunt u direct online een kleine website maken met SiteBuilder. Zonder technische kennis, kunt u enkele webpagina’s of foto’s tonen, zodat websitebezoekers direct weten wie erachter zit. Controleer snel uw beschikbare domeinnaam of lees meer over SiteBuilder.

.com domeinnaam verhuizen

Een .com domeinnaam wordt verhuisd via een autorisatiecode. Deze code is op te vragen via de huidige provider. Wanneer een verhuizing ingediend wordt door de nieuwe provider, wordt een e-mail ter bevestiging toegestuurd. U heeft vervolgens 14 dagen de tijd om de e-mail te openen en de verhuizing te bevestigen. Na het accorderen van de e-mail, duurt het nog vijf werkdagen voordat de domeinnaam bij Hosting.nl staat. Wilt u niets vergeten? Raadpleeg dan ons verhuis stappenplan.

 •  Autorisatiecode vereist: ja
 •  Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode, e-mail
 • Tijdsbestek verhuizing: maximaal 19 dagen

Domeinnaam overdragen

Een .com domeinnaam kan zonder enige restrictie overgedragen worden naar een nieuwe houder. Hosting.nl gebruikt hiervoor een overdrachtsformulier. Vul het formulier volledig in en stuur deze aan ons toe. Wanneer wij de wijzigingen hebben doorgevoerd, zullen deze direct van kracht zijn. Wanneer u een adreswijziging of een wijziging in bedrijfsnaam/persoonsnaam wilt doorvoeren, verzoeken wij u ook om het overdrachtsformulier in te vullen.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry .com: Verisign

Verisign is een Amerikaanse onderneming die waakt over het uitgeven van .com domeinnamen. Daarnaast voeren zij het technisch beheer uit. Dit wordt gedaan zodat alle hosting partijen, als Hosting.nl, een .com domeinnaam op dezelfde manier kunnen vastleggen. Verisign is een Amerikaanse onderneming die opgericht is in 1995. De organisatie stelt de regels op voor het vastleggen van een domeinnaam en zorgt dat deze door de hosting providers worden nageleefd. Een .com domeinnaam kan niet direct geregistreerd worden bij Verisign, maar wel via Hosting.nl.

logo verisign

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.