Slide background

.DE

Een .de domeinnaam registreren

De sterkst groeiende extensie

Uw .de domeinnaam registreren

Hosting.nl registreert iedere dag meerdere Duitse domeinnamen. Heeft u een Duitse domeinnaam in gedachten? Kijk snel of de naam nog beschikbaar is en registreer de domeinnaam direct. Na afronding van het bestelproces bent u direct online.

Een .de domeinnaam is niet alleen in sterke opkomst in Duitsland, maar ook in andere delen van Europa waaronder Nederland. Een .de domeinnaam is zinvol om vast te leggen als uw organisatie handelt of betrekkingen heeft met Duitsland. Registreer vandaag nog uw .de domeinnaam en maak gebruik van de gratis inbegrepen extra’s.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis WebsiteBuilder!

Uw .de domeinnaam snel controleren

Voorwaarden .de domeinnaam

 • Minimale lengte: 1 karakter
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –
 • Diakritische tekens: ja

Een .de domeinnamen kan al vastgelegd worden vanaf 1 karakter. Afwijkend van de meeste andere domeinnaam extensies, mag u in een .de domeinnaam ook gebruik maken van diakritische tekens. Dit is een schriftteken dat boven, onder of door een letter gezet kan worden (denk aan ß). De volledige lijst hiervan is te vinden op de website van de Registry DENIC (de uitgevende instantie van .de domeinnamen).

Advies Duitse .de domeinnaam

De populariteit van Duitse .de domeinnamen is ongekend. Na het vrijgeven van de extensie in 1986 was deze in de navolgende jaren maar weinig in trek. Sinds begin 2000 is daar veel verandering in gekomen. Duitsland heeft de sterkst groeiende domeinnaam extensie ter wereld. Heeft u enige connectie met het land of heeft u te maken met Duitse handelspartners/consumenten? Dan is het noodzakelijk om een .de domeinnaam te registreren. Lees ook onze tips en adviezen om tot de beste .de domeinnaam te komen.

Populaire extensies registreren

.de is de domeinnaam extensie die explosief blijft groeien. Heeft u enige betrekking met Duitsland, dan is het zinvol om niet alleen een .nl domeinnaam vast te leggen, maar ook de .com en .de extensie. U verstrekt uw positie op het internet, spreekt een bredere doelgroep aan en kunt daardoor hoger in zoekmachines komen. Registreer uw domeinnamen snel en veilig via Hosting.nl.

Bij uw .de domeinnaam inbegrepen

Gratis .nl domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Heeft u een .de domeinnaam die u wilt doorverwijzen naar een ander domein? U kunt via het control panel bij Hosting.nl zelf alle instellingen beheren en wijzigen. U kunt met een domeinnaam  forward, of redirect, voorkomen dat websitebezoekers op een verkeerde of lege domeinnaam uitkomen.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

SiteBuilder is een bouwpakket waarmee u eenvoudig en snel een website kunt maken. Met een domeinnaamregistratie heeft u tevens beschikking over 1 MB webruimte waarmee u een kleine website kunt tonen. Lees meer over SiteBuilder en ga direct aan de slag!

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om e-mail automatisch door te laten sturen naar een aangemaakte e-mailadres. De e-mails komen dan in uw bestaande e-mailbox uit. Op deze wijze kunt u naar buiten treden met uw eigen e-mailadres, maar ontvang u alle e-mail vertrouwd in uw bestaande e-mailbox. Maakt u gebruik van een e-mailprogramma? Kijk snel of u ook kunt mailen met uw e-mailadres.

Gratis DNS instellingen beheren

IP-adressen en name servers wijzigen

Het wijzigen en beheren van uw DNS instellingen en name servers is handig wanneer u de e-mail of website op een andere locatie heeft staan. Door de instellingen via het control panel te wijzigen, zorgt u ervoor dat de websitebezoeker en e-mail op de goede locatie blijven uitkomen.

Een .de domeinnaam verhuizen

Om een .de domeinnaam te verhuizen naar Hosting.nl, dient u een autorisatiecode (verhuiscode) op de vragen bij uw huidige provider. Wanneer u de code aan ons heeft doorgegeven, zullen wij de aanvraag indienen. Houdt er rekening mee dat een code acht tot dertig dagen geldig is (afhankelijk van de instellingen van de huidige provider).  Vergeet niet om voor de verhuizing, tijdig een back-up te maken van uw data. Raadpleeg ook ons verhuis stappenplan.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode
 • Tijdsbestek verhuizing: realtime

Een .de domeinnaam overdragen

Gegevens van de domeinnaamhouder kunnen eenvoudig gewijzigd worden met het overdrachtsformulier van Hosting.nl. Deze dient volledig ingevuld en ondertekend te worden door zowel de huidige als de nieuwe houder. Na ontvangst van het formulier, kunnen wij de wijzigingen direct doorvoeren. De gegevens zullen daarna binnen 24 uur van kracht zijn.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry Duitsland: DENIC

De .de domeinnamen worden beheert door DENIC. DENIC is verantwoordelijk voor het managen van .de domeinen en ziet toe op de operationele gang van zaken. Een .de domeinnaam kunt u registreren bij Hosting.nl. Hosting.nl ziet er voor u op toe dat de domeinnaam geregistreerd wordt onder de voorwaarden zoals DENIC deze opgesteld heeft.

logo denic de

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.

Click here to add your own text