Domeinnaam doorlinken

Slide background

Laat bezoekers op de goede website uitkomen

Doorsturen met alleen een domeinnaamregistratie

Domeinnaam eenvoudig doorlinken

Wanneer u een domeinnaam doorlinkt, kunt u de domeinnaam doorverwijzen naar een andere domeinnaam of website. U zorgt er hiermee voor dat websitebezoekers die op domeinnaam A binnenkomen direct doorgestuurd worden naar domein B. Een doorlink wordt ook wel redirect, forwarde of omleiding genoemd. Door meerdere domeinnamen naar dezelfde website te verwijzen, kunt u eenvoudig een breder publiek bereiken.

Het doorsturen van een domeinnaam brengt meerdere voordelen met zich mee. Door meerdere domeinnamen door te linken naar één website kunt u uw krachten bundelen,  hoeft u maar één website te beheren en behoudt u overzicht.

Voordelen

Check Meer bezoekers
Check Groter bereik
Check Eén verzamelpunt
Check Meer succes

Waarom een domeinnaam doorsturen?

meer bezoekers

Trek meer websitebezoekers

Het komt nogal eens voor dat beoogde websitebezoekers de door uw geregistreerde domeinnaam verkeerd intypen waardoor zij niet direct op uw website terecht komen. Met een extra domeinnaam kan dit makkelijk voorkomen worden. Registreer eenvoudig extra domeinnamen en stuur deze vervolgens door naar dezelfde website. Op deze manier komen alle bezoekers op de goede website uit.

Vergroot uw doelgroep

Denk na over domeinnamen die uw product of dienst omschrijven en stuur deze domeinnamen door naar uw gewenste domeinnaam of website. Domeinnamen met een specifieke omschrijving van een product of dienst, kunnen hoger komen te staan in zoekmachines waardoor mensen alsnog op uw website uitkomen. Raadpleeg voor meer informatie hierover ook onze domeinnaam tips.

Maak het gebruiksvriendelijk

Ondanks dat u zelf misschien dik tevreden bent met uw domeinnaam, kan het zijn dat deze voor anderen niet altijd even makkelijk te onthouden is. Doordat iedereen dagelijks in aanraking komt met verschillende domeinnamen, is het zinvol om ook korte en krachtige domeinnamen te registreren. Websitebezoekers onthouden krachtige woorden beter. Koppel deze domeinnamen met een forward eenvoudig aan uw hoofddomein.

Beheer acties

Wilt u een actie houden via een unieke domeinnaam? Registreer dit domein en koppel deze aan een webpagina van uw eigen website. Op deze manier kunt u alle gegevens en statistieken beheren blijven beheren via uw huidige website.

statistieken bekijken

E-mail doorsturen

Naast domeinnamen kunt u ook uw e-mail doorsturen naar een overkoepelend of ander e-mailadres. Op die manier kunt u overzichtelijk al het e-mailverkeer beheren.

Meer over e-mail beheren

Domeinnaam tips

Leg meerdere domeinnamen vast en link deze door naar uw hoofd website.  Hosting.nl helpt u graag met tips om uw online positie te versterken en doelgroep te vergroten.

Alle domeinnaam tips

DNS gegevens wijzigen

Staat uw website ergens anders en wilt u uw websitebezoekers doorverwijzen naar een andere IP-adres? Dan kunt u via het control panel eenvoudig de DNS instellingen wijzigen.

Meer over DNS beheren

Stuur uw domeinnaam door

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Log in op het control panel van uw domeinnaam
  • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
  • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
  • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
  • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
  • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
  • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.