E-mailadres aanmaken

Slide background

Gratis bij uw domeinnaamregistratie

Gemakkelijk e-mail versturen vanuit uw eigen e-mailprogramma

Beheer uw e-mails

Wilt u e-mail adressen aanmaken op uw domeinnaam? Dat kan bij Hosting.nl met een domeinnaamregistratie! U kunt ervoor kiezen om de e-mail automatisch door te sturen naar een bestaande e-mailbox. Op die manier beheert u eenvoudig al het e-mailverkeer vanuit een vertrouwde omgeving.

Wilt u mailen met een aangemaakt e-mailadres? Wanneer u gebruik maakt van een e-mail programma als Outlook, Thunderbird, Apple Mail of Windows Mail is het mogelijk om e-mail te ontvangen en versturen via uw eigen e-mailprogramma. Hosting.nl helpt u gemakkelijk met het instellen van uw e-mailbox.

Voordelen

Check Mailen met eigen e-mailadres
Check Gebruik uw eigen mailprogramma
Check Eenvoudig in te stellen
Check Professionele presentatie

Wat kan ik met e-mail?

meerdere e-mailadressen op een e-mailbox uit laten komen

Onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken

Met een domeinnaamregistratie kunt u bij Hosting.nl onbeperkt e-mailadressen aanmaken. U maakt e-mailadressen eenvoudig aan via het control panel van Hosting.nl met een unieke naam gevolgd door uw domeinnaam achter het @-teken. U kunt bijvoorbeeld: info@uwdomeinnaam.nl, contact@uwdomeinnaam.nl, uwnaam@uwdomeinnaam.nl aanmaken.

E-mail doorsturen

Stel gemakkelijk een e-mailforward in naar een reeds bestaand e-mailadres en alle e-mails worden automatisch verzameld in uw bestaande e-mailbox. Handig wanneer u al vertrouwd bent met uw eigen mailomgeving. Door alle e-mails naar uw bestaande e-mailbox te laten sturen, behoudt u ten alle tijden overzicht.

Vanuit uw e-mailprogramma mailen

Wilt u e-mailen vanaf de aangemaakte e-mailadressen? Indien u gebruik maakt van een e-mailprogramma, ondersteund Hosting.nl de mogelijkheid om volwaardig de kunnen mailen met uw eigen e-mailadres. Om het gemakkelijk te maken voor u, hebben wij handleidingen geschreven voor diverse e-mailprogramma’s zodat u direct aan de slag kunt met de configuratie. Doorloop de stappen en u kunt binnen enkele minuten niet alleen e-mail ontvangen op de door u aangemaakte e-mailadressen, maar ook e-mailen met uw unieke e-mailadres!

verschillende e-mailprogramma's instellen

Controleer uw domeinnaam en gebruik e-mail

Selecteer uw e-mailprogramma

Selecteer uw e-mailprogramma om eenvoudig uw eigen e-mailbox via het stappenplan in te stellen voor gebruik.

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Log in op het control panel van uw domeinnaam
  • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
  • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
  • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
  • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
  • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
  • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.