Slide background

.ES

Registreer een .es domeinnaam

Profiteer van onze actie

Uw .es domeinnaam registreren

Wilt u een Spaanse domeinnaam? Heeft u handelsbetrekkingen met Spanje of wilt u uw positie op het internet versterken? Kijk dan direct of uw .es extensie nog beschikbaar is en vul de domeinnaam check in. Na het afronden van uw bestelling, zorgen wij ervoor dat u direct aan de slag kunt gaan.

Met een .es domeinnaamregistratie bij Hosting.nl profiteert u van onze full service diensten die standaard zijn inbegrepen. Zo kunt u onder andere met enkel een registratie een kleine website en e-mailadressen maken.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis WebsiteBuilder!

Uw .es domeinnaam snel controleren

Voorwaarden .es domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –
 • Diakritische tekens: ja

.es domeinnamen mogen sinds 2005 door iedereen vastgelegd worden. Een domeinnaam dient ten minste uit 3 karakters en maximaal uit 63 karakters te bestaan. Daarnaast mag een Spaanse .es domeinnaam ook diakritische tekens bevatten. Dit zijn schrifttekens die boven, onder of door een letter gezet kunnen worden (bijvoorbeeld ñ).

Waarom een Spaanse domeinnaam .es

Een .es is de officiële land extensie voor Spaanse domeinnamen. Een Spaanse domeinnaam is vooral populair onder organisaties die handelen met Spaanse partijen, maar ook vakantiehuisjes worden veelal aangeboden via een Spaanse domeinnaam. De domeinnaam extensie wordt sinds 1998 uitgegeven maar maakte pas sinds 2005 haar opmars. Dit komt omdat de regels toen pas versoepeld werden. Het is dus ook voor u mogelijk om een .es domeinnaam vast te leggen. Heeft u een link met Spanje? Leg dan snel een .es domeinnaam vast.

Meerdere domeinnaam extensies registreren

Raadpleeg onze tips en adviezen en kijk welke domeinnaam extensies zinvol zijn om vast te leggen door u. Door meerdere domeinnamen en verschillende domeinnaam extensies vast te leggen, kunt u positie op het internet versterken. Ook kunt u zich beter richten op een specifieke doelgroep uit bijvoorbeeld een ander land. Kijk snel via de domeinnaam check of uw domeinnamen nog beschikbaar zijn.

Bij uw .es domeinnaam inbegrepen

Gratis .es domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Uw domeinnaam doorsturen naar een ander domein doet u eenvoudig via het control panel. Hier kunt u alle instellingen van uw domeinnaam beheren. U kunt een domeinnaam doorsturen naar een werkende website zodat u niet op iedere domeinnaam een website hoeft te plaatsen.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

Met een .es domeinnaamregistratie kunt u gratis een miniwebsite maken zodat uw klanten u online kunnen vinden. Met behulp van SiteBuilder kunt u eenvoudig een website maken, waarna u direct online bent. Handig om mee te starten om later door te groeien.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Wilt u e-mail forwarden naar een bestaande e-mailbox? Dat kan direct wanneer u een domeinnaam geregistreerd heeft. Zorg ervoor dat u eerst e-mailadressen maakt op uw .es domeinnaam en verwijs deze naar uw bestaande e-mailbox.

Gratis DNS instellingen beheren

IP-adressen en nameservers wijzigen

Om uw DNS instellingen en name servers te beheren, logt u na het registreren van uw domeinnaam eenvoudig in op het control panel. Hier kunt u IP-adressen wijzigen of records aanmaken zodat uw e-mail en website altijd bereikbaar blijven.

Een .es domeinnaam verhuizen

U kunt bij Hosting.nl aangeven welke .es domeinnaam u wenst te verhuizen, wij vragen de verhuizing dan aan bij de registry (de instantie die alle Spaanse domeinnamen beheert). Na de aanvraag ontvangt u als domeinnaamhouder een e-mail met het verzoek om de domeinnaam te verhuizen. U heeft vervolgens tien dagen de tijd om goedkeuring te geven door in te loggen bij de organisatie (NIC ES). U dient hier in te loggen met de NIC ES-handle welke u kunt opvragen via Hosting.nl. Bent u ingelogd? Navigeer dan naar ‘Lista de solicitudes’. Zoek de domeinnaam op. De status zou moeten staan op ‘PENDPCA’. Selecteer de domeinnaam en klik onderaan op ‘Realizar Transferencia de Domino’. U domeinnaam is nu verhuisd naar Hosting.nl. Komt u er zelf niet uit? Neem contact op met Hosting.nl en wij verzorgen de verhuizing van uw .es domeinnaam.

 • Autorisatiecode vereist: nee
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: e-mail
 • Tijdsbestek verhuizing: maximaal 10 dagen

Een .es domeinnaam overdragen

Hosting.nl gebruikt het overdrachtsformulier om een domeinnaam over te dragen naar een nieuwe domeinnaamhouder. Wilt u enkel adresgegevens wijzigen? Dan kunt u dit ook aangeven via het formulier. Vul het formulier volledig in en stuur deze aan ons toe. Hosting.nl gaat aan de slag om de houder te wijzigen. Het kan even duren voordat de houdergegevens gewijzigd zijn, omdat .es domeinnamen een langere procedure hanteren.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: –

Registry Spanje: Red.es

Red.es is een Spaanse onderneming die waakt over het uitgeven van .es domeinnamen. De organisatie voert het technisch beheer uit en stelt regelgeving op omtrent het registreren, wijzigen en verhuizen van een domeinnaam. Deze onderdelen voeren zij uit zodat alle hosting providers, waaronder Hosting.nl, op dezelfde wijze omgaan met een .es domeinnaam. Een .es domeinnaam kan niet direct geregistreerd worden bij Red.es, maar wel via Hosting.nl.

logo red-es

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.