Slide background

.EU

Leg een .eu domeinnaam vast

Voor internationale handelsbetrekkingen

Uw .eu domeinnaam registreren

Een .eu domeinnaam snel vastleggen kan via Hosting.nl. Vul de naam in via de domeinnaam check, rond het bestelproces af en u bent direct online. Maak eventueel gebruik van de gratis extra’s die Hosting.nl u biedt. U kunt dan gemakkelijk uw domeinnaam forwarden, e-mail forwarden, DNS instellingen beheren of een kleine website maken!

Weet u al welke .eu domeinnaam u wilt vastleggen? Via de tips en adviezen van Hosting.nl komt u gericht tot de juiste .eu domeinnaam.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Uw .eu domeinnaam snel controleren

Voorwaarden .eu domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

De .eu domeinnamen bevatten dezelfde voorwaarden als de meeste andere. U kunt in de naam gebruik maken van alle letters, cijfers of het koppelteken. Houd er daarnaast rekening mee dat een domein tussen de 3 en 63 karakters bevat. Iedereen die woonachtig is of geregistreerd staat in Europa, kan een .eu domeinnaam vastleggen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen bedrijven of particulieren.

Tips Europese domeinnaam .eu

Europese domeinnamen hebben de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. De .eu domeinnaam extensie wordt sinds 2005 vrijgegeven en is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meeste populaire extensies binnen Europa. Een .eu domeinnaam is vooral zinvol wanneer u handelsbetrekkingen heeft binnen Europa. Het is om deze redenen dus handig om ook een .eu domeinnaam te registreren naast een .nl en .com domeinnaam. Hulp nodig? Lees tevens onze domeinnaam tips en adviezen om snel tot een goede domeinnaam te kunnen komen.

Meerdere extensies registreren

Misschien heeft u er al over nagedacht om meerdere domeinnaam extensies vast te leggen. Dat is een verstandige overweging. Door het vastleggen van meerdere extensies kunt u niet alleen een grotere markt bedienen maar versterkt u ook uw positie op het internet en komt u hoger in zoekmachines.

Bij uw .eu domeinnaam inbegrepen

Gratis domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorsturen

Hosting.nl levert u een full service domeinnaamregistratie, waardoor u zelf de mogelijkheid heeft om kosteloos uw domeinnaam door de linken naar andere domeinnamen. Dit kan handig zijn wanneer u meerdere domeinnamen heeft geregistreerd en maar één website online heeft staan.

Gratis SiteBuilder voor een kleine website.

1 MB webruimte voor een website

Wanneer u alleen maar een website nodig heeft bestaande uit een paar pagina’s, bent u reeds voorzien met een domeinnaamregistratie bij Hosting.nl. U kunt gratis gebruik maken van SiteBuilder en heeft binnen een mum van tijd een kleine website.

Gratis e-mail beheren

Maak e-mailadressen en forwards aan

Een domeinnaamregistratie bij Hosting.nl maakt het u mogelijk om e-mailadressen aan te maken. De e-mails die hierop binnenkomen, kunt u gratis door laten sturen naar een bestaande e-mailbox. Wanneer u gebruik maakt van een eigen mailprogramma als Outlook, Thunderbird, Apple Mail of Mail voor Windows heeft u tevens de mogelijkheid om ook de e-mailen vanuit uw e-mailadres.

Gratis DNS instellingen

Records en name servers wijzigen

Wanneer u uw website of e-mail op een andere server heeft staan en de domeinnaam bij Hosting.nl geregistreerd heeft, kunt u eenvoudig name servers wijzigen of DNS instellingen aanpassen. Met een domeinregistratie beschikt u over een eigen control panel waar u eenvoudig alle instellingen beheert.

Een .eu domeinnaam verhuizen

Om een .eu domeinnaam te verhuizen, heeft u een autorisatiecode (ook wel verhuiscode) nodig. Deze kun u opvragen bij de huidige provider en is daarna 40 dagen geldig. Wanneer u de domeinverhuizing door Hosting.nl in laat zetten, zal deze direct (realtime) bij ons komen te staan. Zorg ervoor dat u eerst een back-up maakt van uw huidige website en volg ons verhuis stappenplan.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode
 • Tijdsbestek verhuizing: maximaal 14 dagen

Domeinnaam overdragen

Wilt u de gegevens van de domeinnaamhouder wijzigen of de domeinnaam overdragen aan iemand anders? Vul dan ons overdrachtsformulier in. Ook wanneer uw bedrijfsnaam is gewijzigd of de domeinnaam overdraagt aan iemand uit uw omgeving, kunt u het formulier invullen. Wanneer wij het formulier ontvangen hebben, zullen we de wijzigingen direct doorvoeren. Wijzigingen die doorgevoerd zijn, zijn direct van kracht.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry Europa: EURid

EURid (European Registry for Internet Domains)  is een registry die in 2003 tot stand is gekomen door een samenwerking van de drie registry’s, te noemen DNSbe (België), IIT-CNR (Italië) en NIC-SE (Zweden). De drie partijen hebben destijds besloten een samenwerking aan te gaan om een domeinnaam extensie te lanceren die heel Europa kon bedienen, de .eu domeinnaam. Na het opstellen van de nodige procedures en de regelgeving, is de .eu domeinnaam officieel gelanceerd en kunnen zowel bedrijven als particulieren een .eu domeinnaam vastleggen. EURid is eindverantwoordelijk voor de uitgifte van de .eu domeinnamen en de technische uitvoering (denk aan het wijzigen van domeinnaamhouder gegevens). Het registreren van een .eu domeinnaam dient bij een hosting provider te gebeuren. Hosting.nl kan hiervoor zorg dragen.

logo eur id

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.