Slide background

.FR

Een .fr domeinnaam registreren

Met betrekking tot Frankrijk

Uw .fr. domeinnaam registreren

Hosting.nl is uw full service hosting provider voor het beheren van uw .fr domeinnaam. Controleer eenvoudig via de domeinnaam check of uw gewenste .fr domeinnaam nog beschikbaar is en leg deze direct vast. Met een .fr domeinnaam bent u niet alleen goed vertegenwoordigd in Frankrijk, u kunt ook eenvoudig uw Franse vakantiewoning promoten.

Wilt u meer weten over Franse domeinnamen? Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie. Raadpleeg tevens onze tips en adviezen om tot een goede .fr domeinnaam te komen.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Uw .fr domeinnaam nog vrij?

Voorwaarden .fr domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

Inwoners en organisaties geregistreerd of gevestigd in Europa, kunnen een .fr domeinnaam registreren. Daarnaast zijn particulieren verplicht om hun geboortedatum en geboorteplaats/-land op te geven om een domeinnaamregistratie te kunnen voltooien. Een .fr domeinnaam dient te voldoen aan een minimum van 3 en maximum van 63 karakters. Daarnaast mogen alle cijfers, letters en het koppelteken toegepast worden.

Advies Franse .fr domeinnaam

De domeinnaam extensie voor Frankrijk is .fr. Deze extensie wordt niet alleen massaal gebruikt door de Franse bevolking, maar ook ander Europese partijen registreren steeds vaker een .fr domeinnaam. Sinds het versoepelen van de regelgeving in 2011, schiet het aantal .fr registraties flink omhoog. Vooral voor het aanprijzen van een vakantiehuis of organisaties die handelen met Frankrijk is een .fr domeinnaam zinvol. Lees onze domeinnaam tips en adviezen om te zien of een .fr domeinregistratie ook interessant voor u is.

Meerdere extensies registreren

Bedient u meerdere markten of wilt u in zoekmachines zichtbaar worden in verschillende landen? Registreer meerdere domeinnaam extensies zodat u niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland beter gevonden wordt. Controleer snel via de domeinnaam check of er voor uw naam nog meerdere extensies beschikbaar zijn.

Bij uw .fr domeinnaam inbegrepen

Gratis .fr domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om .fr domeinnamen te forwarden naar een ander domein. Een forward wordt ook wel een redirect of doorlink genoemd. U verwijst de websitebezoeker dan door naar een ander webadres op het internet.

Gratis DNS instellingen beheren

Wijzig uw name servers zelf

DNS instellingen en name servers kunt u eenvoudig beheren via het control panel van Hosting.nl na het registreren van uw .fr domeinnaam. Hosting.nl rekent hier geen extra kosten voor. Op deze manier kunt u eenvoudig alle records instellen zoals u dat wenst.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Nadat uw .fr domeinnaam vastligt, kunt u e-mailadressen aanmaken en binnenkomende e-mails doorsturen naar een bestaande e-mailbox. Zo kunt u professioneel naar buiten treden met een eigen e-mailadres, maar beheert u de e-mail vanuit uw reeds bestaande e-mailbox.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

Met SiteBuilder kunt u eenvoudig een website maken bestaande uit enkele pagina’s. SiteBuilder is een software applicatie waarmee u uit honderden templates kunt kiezen. Daarna hoeft u alleen nog maar teksten en afbeeldingen bij te voegen.

Een .fr domeinnaam verhuizen

Een .fr domeinnaam wordt met een autorisatiecode verhuisd. De autorisatiecode kunt u opvragen bij de huidige provider. Wanneer u de code naar Hosting.nl verstuurd heeft, zetten wij de verhuizing in gang. Uw oude hosting provider ontvangt een bericht over de domeinnaam verhuizing. Maken zij binnen acht dagen geen bezwaar, dan zal de domeinnaam automatisch na deze acht dagen bij Hosting.nl staan. Mocht uw huidige provider de verhuizing in eerste instantie afkeuren, dan kunnen zij tot 22 dagen na het verzoek alsnog goedkeuring verlenen. Zij zullen dan contact met u op moeten nemen.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode 
 • Tijdsbestek verhuizing: 8 tot 22 dagen

Een .fr domeinnaam overdragen

Om de houder van een .fr domeinnaam te wijzigen, kunt u het overdrachtsformulier van Hosting.nl invullen. Dit formulier dient door zowel de huidige als de nieuwe domeinnaamhouder ingevuld en ondertekend te worden. Nadat wij het formulier per e-mail of post ontvangen hebben, zullen we de gegevens in de domeinnaam wijzigen. Zowel de huidige als de nieuwe domeinnaamhouder ontvangen vervolgens een e-mail om de overdracht alsnog een keer te bevestigen. Nadat hierop goedkeuring verleend is, zullen de wijzigingen van kracht zijn.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: afhankelijk van bevestiging

Registry Frankrijk: AFNIC

AFNIC ((Association Française pour le Nommage Internet en Coopération) is een non-profit organisatie welke opgericht is in 1997. AFNIC voert de controle uit over de domeinregistraties van .fr domeinnamen. Daarbij wordt gecontroleerd of de domeinnaam aan alle eisen, regels en voorwaarden voldoet die zijn opgesteld door AFNIC. AFNIC is alleen eindverantwoordelijk voor de .fr extensie. U kunt via Hosting.nl eenvoudig een .fr domeinnaam registreren.

logo afnic

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.