Slide background

.INFO

Registreer nu uw .info domeinnaam

Voor informatieve websites

Een .info domeinnaam registreren

Leg bij Hosting.nl zoveel domeinnamen vast als u zelf wilt. Na registratie van een .info domeinnaam, kunt u direct aan de slag via uw persoonlijke control panel. Gebruik de domeinnaam check en kijk of uw naam nog beschikbaar is. Een .info domeinnaam is zinvol om vast te leggen wanneer u de websitebezoeker wilt informeren.

Met een .info domeinnaamregistratie bij Hosting.nl profiteert u direct van onze full service diensten. Zo kunt u met een registratie onder andere een kleine website maken en DNS instellingen wijzigen.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Uw .info domeinnaam beschikbaar?

Voorwaarden .info domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

Het vastleggen van een .info domeinnaam is vrij eenvoudig omdat er weinig regels gebonden zijn aan deze extensie. In een .info domeinnaam kunt u gebruik maken van letters, cijfers en koppeltekens. Daarnaast mag de lengte variëren van 3 tot 63 karakters. Iedereen mag een .info domeinnaam vastleggen. U hoeft geen extra informatie aan te leveren.

Advies informatieve domeinnaam .info

De domeinnaam extensie .info had tijdens het ontstaan als doel meegekregen om websites weer te geven met een informatief karakter. Veel nationale en internationale organisaties gebruiken een .info domeinnaam dan ook om klanten meer informatie te verstrekken over een specifiek onderwerp of product. Heden ten dage worden .info domeinnamen steeds populairder onder het grote publiek. Een .info wordt daarin vaak gebruikt als vervanger van een .com domeinnaam. Wilt u weten of een .info domeinnaam zinvol voor u is? Raadpleeg gerust onze domeinnaam tips en adviezen.

Meerdere extensies registreren

Een .info domeinnaam wordt vaak als extra extensie geregistreerd naast een .com en .nl domeinregistratie. Het is zinvol om meerdere extensies te registreren om beter te scoren in zoekmachines als Google. Wilt u meer advies hoe u hoger in zoekmachines kunt komen? Lees dan onze tips en adviezen over zoekmachine optimalisatie.

Bij uw .info domeinnaam inbegrepen

Gratis .info domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorsturen

Maak gebruik van de gratis forwarddienst bij Hosting.nl. Na het registreren van uw .info domeinnaam, kunt u via het control panel eenvoudig instellingen maken en wijzigen. Dit kan zinvol zijn wanneer u bijvoorbeeld meerdere domeinnamen gebruikt voor één website.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

Hosting.nl stelt 1 MB webruimte gratis ter beschikking na het registreren van uw .info domeinnaam. Op die manier kunt u eenvoudig een aantal webpagina’s maken (ongeveer drie). Met onze SiteBuilder maakt u in enkele muisklikken een mooie website.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Om e-mail te kunnen doorsturen naar een e-mailbox, is het van belang dat u deze instellingen kunt beheren. Bij een domeinregistratie bij Hosting.nl zit deze dienst automatisch inbegrepen. U kunt via het control panel zelf instellen en bepalen wat er met uw e-mail dient te gebeuren.

Gratis DNS instellingen beheren

Wijzig eenvoudig records en name servers

Soms kan het voorkomen dat u uw website of e-mail heeft lopen via een andere omgeving. Bij Hosting.nl kunt u na de .info domeinregistratie direct uw instellingen wijzigen of herstellen via het control panel. Op deze manier blijft u online zonder downtime.

Een .info domeinnaam verhuizen

Om een .info domeinnaam te verhuizen, dient u in bezit te zijn van een autorisatiecode. Deze kunt u opvragen bij de huidige hosting provider. De autorisatiecode, ook wel verhuiscode genoemd, kunt u tijdens het bestelproces opgeven. Hosting.nl vraagt vervolgens een verhuizing aan. De domeinnaamhouder ontvangt een e-mail met het verzoek om de domeinnaam te verhuizen. Wanneer dit verzoek binnen veertien dagen goedgekeurd is, zal de domeinnaam vijf dagen later bij ons actief zijn.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode, e-mail
 • Tijdsbestek verhuizing: maximaal 21 dagen

Eigenaar .info domeinnaam wijzigen

Beschikt uw domeinnaam niet meer over de juiste contactgegevens? U kunt de houdergegevens dan laten wijzigen door de huidige provider. Vul het overdrachtsformulier van Hosting.nl in en wij voeren de wijzigingen zo spoedig mogelijk door na ontvangst. Ook wanneer u de domeinnaam aan een andere houder wilt overdragen, kunt u gebruik maken van het overdrachtsformulier. Het formulier dient door zowel de huidige als nieuwe houder volledig ingevuld te worden. U kunt het formulier vervolgens per post of e-mail terugsturen.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry .info: Afilias

De .info domeinnamen worden uitgegeven door één instantie. Deze instantie is Afilias. Afilias stelt alle regels op omtrent de regelgeving van een .info domeinnaam en ziet erop toe dat alle hostingproviders, waaronder Hosting.nl, deze naleeft. Afilias registreert zelf geen domeinnamen, maar doet slechts het beheer. U kunt eenvoudig een .info domeinnaam bij Hosting.nl registreren.

logo afilias

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.