Slide background

.IT

Registreer vandaag een .it domeinnaam

Ideaal voor internationale betrekkingen

Uw .it domeinnaam vastleggen

Hosting.nl helpt u snel bij het vastleggen van een .it domeinnaam. Heeft u al nagedacht over een goede domeinnaam? Leg een Italiaanse .it domeinnaam vast als u handelsbetrekkingen of een andere link heeft met Italië. Na het afronden van de bestelling bent u snel online en kunt u direct beginnen aan uw website.

Met een .it domeinnaamregistratie bij Hosting.nl profiteert u van onze full service diensten. Zo kunt u onder andere met alleen een registratie een kleine website maken en e-mails forwarden.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Uw .it domeinnaam snel controleren

Voorwaarden .it domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

De regelgeving om een .it domeinnaam te registreren is in de afgelopen jaren flink versoepeld. Voor iedereen die in Europa gevestigd is of geregistreerd staat, is het mogelijk om een .it domeinnaam vast te leggen. Voor bedrijven geldt echter wel dat zij hun BTW nummer dienen te verstrekken wanneer zij het domein willen vastleggen. Verder dient een domeinnaam uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters te bestaan en mogen alle letters, cijfers en het koppelteken gebruikt worden in de naam.

Waarom Italiaanse .it domeinnaam?

Het aantal it. domeinregistraties is in de afgelopen jaren sterk gegroeid aan populariteit door de versoepeling in de regelgeving ervan. Heeft u een vakantiehuis in Italië, handelt u met Italiaanse bedrijven of wilt u in de toekomst de focus op Italië leggen? Leg dan een .it domeinnaam vast. De .it extensie is ook zeer geliefd in de IT-sector. Daar staat de afkorting immers voor informatie technologie.

Populaire extensies registreren

Het is altijd zinvol om meerdere domeinnaam extensies vast te leggen omdat u hiermee uw website beter kunt positioneren via verschillende zoekmachines. Ook wekt een domeinnaam met een specifieke extensie meer vertrouwen bij uw doelgroep. Wilt u weten welke domeinnamen u het beste kunt vastleggen? Lees dan onze tips en adviezen voor geschikte domeinnamen.

Bij uw .it domeinnaam inbegrepen

Gratis .it domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Een ander woord voor forwarden is doorsturen, doorlinken of redirecten. U kunt met een doorlink ervoor zorgen dat klanten naar de juiste website worden doorgelinkt. Deze instellingen kunt u uitvoeren via het control panel van Hosting.nl.

Gratis DNS instellingen beheren

Eigen name servers instellen

Wanneer uw website lokaal of op een andere omgeving draait, kunt u DNS (Domain Name Server) instellingen of name servers wijzigen zodat de bezoekers die naar uw webadres browsen, direct doorverwezen worden naar de locatie waar uw website staat. U kunt via het control panel ook de records wijzigen voor uw e-mail.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

E-mailforwarding is erg zinvol als u wilt dat e-mails die naar uw .it domein worden gestuurd, uitkomen in een bestaande e-mailbox. Maakt u zelf gebruik van Outlook, Thunderbird, Apple Mail of Windows Live Mail? Dan heeft u eventueel de mogelijkheid om u klanten te benaderen vanuit de aangemaakte e-mailadressen.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

SiteBuilder is een softwarepakket waarmee u gratis en snel een mini website kunt maken op uw domeinnaam. Nadat uw domeinnaam geregistreerd is, kunt u inloggen op het control panel om direct een website te maken. Snel online met een website regelt u dus in een handomdraai.

Een .it domeinnaam verhuizen

Een domeinnaam met een .it extensie kunt u verhuizen met een autorisatiecode (verhuiscode). De code kunt u opvragen bij de huidige hosting provider. Wanneer u de autorisatiecode ontvangen heeft, kunt u deze per mail sturen naar Hosting.nl. Wij zetten vervolgens de verhuizing in gang. Uw huidige provider ontvangt een e-mail met het verhuisverzoek naar Hosting.nl. Zij hebben vijf dagen de tijd om de verhuizing de annuleren. Reageert de huidige provider niet, dan wordt de domeinnaam automatisch na 5 dagen verhuisd naar Hosting.nl.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode
 • Tijdsbestek verhuizing: maximaal 5 dagen

Een .it domeinnaam overdragen

Een .it domeinnaam kan zonder enige voorwaarden overgedragen worden naar een nieuwe houder. Hosting.nl gebruikt een overdrachtsformulier om de wijziging administratief door te kunnen voeren. Zorg dat het formulier door zowel de huidige als de nieuwe domeinnaamhouder volledig ingevuld is. U kunt het formulier naar ons opsturen per e-mail of post. Nadat wij het formulier ontvangen hebben, zullen wij de wijzigingen direct doorvoeren. Het duur vervolgens maximaal 24 uur voordat de wijziging van kracht zijn.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry Italie: NIC IT

Verantwoordelijk voor de uitgifte van .it domeinnamen is NIC IT. De Italiaanse organisatie ziet er scherp op toe dat alle regels bij het vastleggen van een .it domeinnaam nageleefd worden. Ondanks dat NIC IT het beleid voor het registreren van een domeinnaam versoepeld heeft, is een .it domeinnaam nog steeds gebonden aan bepaalde voorwaarden. NIC IT voert zelf geen registraties uit, maar beheert alleen de .it domeinnamen. Een .it domeinnaam registreren kan wel bij Hosting.nl

logo registroit

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.