Slide background

.NET

Registreer een .net domeinnaam

Kies de juiste naam

Uw .net domeinnaam registreren

Vul de domeinnaam check in en controleer snel of uw gewenste .net domeinnaam nog beschikbaar is. Wanneer u uw bestelling heeft afgerond, wordt de domeinnaam direct geregistreerd en kunt u online aan de slag.

Maak gebruik van de full service diensten die standaard inbegrepen zitten bij een domeinregistratie via Hosting.nl. Na het registreren kunt u gemakkelijk DNS en e-mail instellingen wijzigen. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om een kleine website te maken met onze gratis website software.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Registreer uw .net domeinnaam

Voorwaarden .net domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

Een .net domeinnaam kan al geregistreerd worden wanneer deze bestaat uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. Daarnaast mag een .net domeinnaam cijfers, letters en koppeltekens bevatten. De enige regel die geldt, is dat het koppelteken niet de eerste of laatste positie mag innemen in het domein. Een .net domeinnaam mag tot slot door iedereen vastgelegd worden.

Advies .net domeinnaam

Oorspronkelijk werd de .net domeinnaam in 1985 opgericht voor netwerk bedrijven. Echter ging dit verhaal niet meer op toen bleek dat iedere persoon en organisatie de exentensie kon vastleggen en .net ook voor andere doeleinden werd geregistreerd. Sindsdien is de .net domeinnaam één van de populairste domeinnaam extensies. Heeft u al nagedacht over een goede .net domeinnaam? Hosting.nl helpt u graag met domeinnaam tips en adviezen.

Meerdere domeinnamen registreren

Om uw positie op het internet te versterken, is het zinvol om meerdere domeinnamen en verschillende domeinnaam extensies vast te leggen. Controleer via de domeinnaam check of verschillende namen nog beschikbaar zijn en zorg dat u beter vindbaar bent.

Bij uw .net domeinnaam inbegrepen

Gratis 1 MB webruimte

Maak een website met SiteBuilder

Bij uw domeinnaamregistratie zit SiteBuilder gratis inbegrepen. Zo kunt u zonder technische kennis een professionele website van een aantal pagina’s opzetten met een designprogramma dat Hosting.nl beschikbaar stelt. Registreer snel uw gewenste domeinnaam en ga direct aan de slag.

Gratis .nl domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Om ervoor te zorgen dat een domeinnaam naar de goede website leidt, kan het nodig zijn om uw domeinnaam te forwarden. Hosting.nl biedt u deze dienst gratis aan bij een domeinnaamregistratie. U kunt eenvoudig via het control panel wijzigingen op uw domeinnaam doorvoeren.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Als u behoefte heeft aan eigen e-mailadressen waarvan de e-mail in uw bestaande e-mailbox verschijnt, bent u met een domeinregistratie voorzien. Maak e-mailadressen aan en laat de e-mail doorsturen naar een bestaande e-mailbox. Wilt u met het aangemaakte e-mailadres mailen? Controleer of u gebruik maakt van een eigen e-mailprogramma.

Gratis DNS instellingen beheren

IP-adressen en name servers wijzigen

Heeft u een website op een eigen omgeving of andere locatie draaien? Via het contol panel bij Hosting.nl heeft u de mogelijkheid om DNS instellingen of name servers te wijzigen zodat de websitebezoeker altijd op uw website uitkomt. Deze dienst zit standaard inbegrepen bij uw domeinregistratie via Hosting.nl.

Een .net domeinnaam verhuizen

Vraag bij uw huidige provider een autorisatiecode op om uw .net domeinnaam te verhuizen. Wanneer wij de code ontvangen hebben, kunnen wij de verhuizing starten. De eigenaar van de domeinnaam ontvangt een e-mail en krijgt veertien dagen de tijd om de verhuizing te bevestigen. Heeft u via dit bericht akkoord verleend? Dan zal de domeinnaam na vijf dagen automatisch bij de nieuwe hosting provider staan.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode, e-mail
 • Tijdsbestek verhuizing: 21 dagen

Domeinnaam overdragen

Voor het wijzigen of overdragen van uw .net domeinnaam, dient u het overdrachtsformulier in te vullen. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in en stuur deze terug naar Hosting.nl. Nadat wij het formulier ontvangen hebben, zijn wij in staat om een administratieve wijziging door te voeren op de domeinnaam. Wijzigingen worden direct doorgevoerd. Heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contactop met ons.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry .net: Verisign

Voor de uitgifte en het beheer van de generieke .net domeinnamen is Verisign de gezaghebbende registry. Verisign is een Amerikaanse organisatie die zich naast het beheren van de uitgifte van domeinnaam extensies, ook bezig houdt met verschillende netwerkinfrastructuren. De organisatie is in 1995 opgericht en is ook eindverantwoordelijke voor .com domeinnamen. Daarnaast voeren zij het technisch beheer uit voor .name, .gov, .cc en .tv domeinnamen.

logo verisign

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.