Slide background

.ORG

Een .org domeinnaam registreren

Naast uw .com en .nl domeinnaam

Uw .org domeinnaam registreren

Hosting.nl is uw betrouwbare fulltime hosting provider voor het beheren van uw .org domeinnaam. Controleer via de domeinnaam check of uw domeinnaam nog beschikbaar is en bestel deze direct zodat ook u online aanwezig bent! Met een .org domeinnaam kunt u alle kanten op.

Heeft u al nagedacht over een goede .org domeinaam? Hosting.nl geeft u via deze pagina meer informatie over de .org domeinnaam extensie en helpt u met tips en adviezen.

Voordelen bij Hosting.nl

Check Gratis forwarden/doorlinken
Check Gratis DNS instellingen wijzigen
Check Gratis e-mail forwarden
Check Gratis SiteBuilder!

Uw .org domeinnaam controleren

Voorwaarden .org domeinnaam

 • Minimale lengte: 3 karakters
 • Maximale lengte: 63 karakters
 • Toegestane karakters: a-z 0-9 –

Een .org domeinnaam is al te registreren wanneer deze uit minimaal 3 karakters bestaat. Een domein mag alle letters en cijfers bevatten of een koppelteken en mag maximaal  63 karakters bevatten. De .org domeinnamen zijn door iedereen in de wereld te registreren. U ben dus vrij om te kiezen voor een .org domeinnaam.

Advies .org domeinnaam

Oorspronkelijk werd de .org domeinnaam opgericht in 1985 voor non-profit organisaties over de hele wereld. Vandaag de dag maken ook veel liefdadigheidsinstellingen, zorgleveranciers en stichtingen gebruik van een .org domeinnaam. Doordat veel .com domeinnamen al vergeven zijn, zijn .org domeinnamen zinvolle vervangers die door veel gebruikers afgenomen worden. Wilt u gerichte tips voor het registreren van een .org domeinnaam? Lees dan onze domeinnaam tips en adviezen.

Meerdere domeinnamen registreren

Wanneer u meerdere domeinnamen registreert bij Hosting.nl, kunt u deze eenvoudig beheren via één control panel. U heeft bovendien het voordeel dat u met meer domeinnamen uw positie op het internet versterkt en beter gevonden wordt door verschillende zoekmachines.

Bij uw .org domeinnaam inbegrepen

Gratis .org domeinnaam forwarden

Domeinnaam doorlinken

Na het registreren van uw .org domeinnaam, heeft u de mogelijkheid om een forward of redirect in te stellen. Een websitebezoeker wordt dan via de ingetypte domeinnaam automatisch doorgestuurd naar de door u gewenste domeinnaam. Dit kan relevant zijn wanneer u uw website op een andere domeinnaam heeft draaien.

Gratis 1 MB webruimte

Kleine website met SiteBuilder maken

Als u met een kleine website al voorzien bent in uw behoeften, hoeft u bij Hosting.nl alleen maar een domeinnaam te registreren. Vervolgens kunt u met onze gratis software in een aantal klikken een website bouwen en online zetten. U krijgt bij uw domeinnaam 1 MB gratis webruimte.

Gratis e-mail beheren

E-mailadressen en forwards aanmaken

Maak voor uw .org domeinnaam e-mailadressen aan die u eenvoudig koppelt aan een bestaande e-mailbox. Na het instellen van een e-mailforward zal dan automatisch alle e-mail doorgestuurd worden naar uw eigen e-mailbox. Maakt u gebruik van een e-mailprogramma als van Outlook, Thunderbird, Apple Mail of Mail voor Windows? Dan heeft u ook de mogelijkheid om vanuit uw aangemaakte e-mailadres te mailen.

Gratis DNS instellingen beheren

IP-adressen en nameservers wijzigen

Via het control panel bij Hosting.nl kunt u eenvoudig alle DNS-instellingen beheren. U kunt alle records en name servers wijzigen naar de door u aangegeven locatie. De DNS service zit inbegrepen bij u domeinregistratie en is dus geheel kosteloos.

Een .org domeinnaam verhuizen

Om een .org domeinnaam te verhuizen, heeft u een autorisatiecode nodig, ook wel verhuiscode genoemd. De code kunt u opvragen bij de huidige provider. Wanneer u de code aan Hosting.nl verstrekt heeft, zullen wij de verhuizing in gang zetten. De houder van de domeinnaam ontvangt een e-mail die geopend en geaccordeerd dient te worden. Na bevestiging, duurt het vijf werkdagen voordat de domeinnaam definitief ondergebracht is bij Hosting.nl. Het is mogelijk dat u nog eenmalig een e-mail van uw oude provider ontvangt met de melding dat u akkoord bent gegaan met de verhuizing. U kunt deze e-mail  negeren.

 • Autorisatiecode vereist: ja
 • Bevestiging verhuizing d.m.v.: autorisatiecode, e-mail
 • Tijdsbestek verhuizing: 5 dagen

Eigenaar .org domeinnaam wijzigen

Het kan zijn dat u een .org domeinnaam wilt overdragen wanneer u deze verkocht heeft of iemand anders houder wilt maken. In dat geval kan de .org domeinnaam eenvoudig overgedragen worden. Hosting.nl hanteert hiervoor een overdrachtsformulier. Vul het overdrachtsformulier in en zorg ervoor dat ook de nieuwe houder alle gegevens invult. Stuur het complete formulier naar ons toe per post of e-mail. Wij zullen vervolgens zorg dragen dat de gegevens correct gewijzigd worden op het internet. Wijzigingen die wij ontvangen, zullen direct verwerkt worden.

 • Overdrachtsformulier vereist: ja
 • Tijdsbestek overdracht: realtime

Registry .org: PIR

PIR (Public Interest Registry) is de registry van .org domeinnamen. De organisatie is sinds 2003 verantwoordelijk voor het onderhoud van de database en de naleving van de regelgeving omtrent het vastleggen van een .org domeinnamen. Hostingproviders als Hosting.nl kunnen aan de hand van de door PIR opgestelde voorschriften een .org domeinnaam registreren.

logo pir

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw domeinnaam
 • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
 • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
 • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
 • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
 • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
 • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.