Webruimte voor mini website

Slide background

Maak gratis gebruik van SiteBuilder

In een paar klikken uw website gemaakt

1 MB webruimte voor website

Met een domeinregistratie heeft u bij Hosting.nl direct 1 MB webruimte! Met de ruimte kunt u een kleine website maken van een paar pagina’s. Op die manier kunt u zich direct online professioneel presenteren en een visitekaartje tonen. Wilt u de website naderhand uitbreiden? Met enkele klikken upgrade u gemakkelijk naar een hostingpakket.

Hosting.nl biedt u gratis SiteBuilder aan. SiteBuilder is een softwarepakket waarmee u in enkele klikken een website kunt maken. Kies eenvoudig de door u gewenste kleurstellingen en lay-out, plaats informatie over uw organisatie en u bent online vertegenwoordigd.

Voordelen

Check Direct online
Check Toon uw visitekaartje
Check Gratis SiteBuilder
Check Kies uw eigen stijl

Maak een website met SiteBuilder

Website voorbeelden SiteBuilder

Wat is SiteBuilder precies?

SiteBuilder is een softwarepakket dat kunt gebruiken bij een domeinnaamregistratie. Met SiteBuilder heeft u de mogelijkheid om een website te maken in enkele klikken. Wanneer u SiteBuilder voor het eerst gebruikt, kunt u direct kiezen voor een template dat betrekking heeft op uw vakgebied. Vervolgens kunt u de website opbouwen door verschillende elementen naar de juiste plek op de website te slepen. De software van SiteBuilder is zo ontworpen dat u geen technische kennis in huis hoeft de hebben om een website te maken. U kunt dus direct aan de slag!

Het control panel van SiteBuilder

SiteBuilder bevat een overzichtelijk control panel waarmee u gemakkelijk de website kunt maken en beheren. Eenmaal ingelogd via de software kunt u direct kiezen uit diverse mogelijkheden om uw website op de bouwen. Kies eenvoudig een geschikte lay-out, kleurstellingen en passende lettertypes. Naast de vormgeving ondersteund SiteBuilder extra modules als formulieren, sitemap, kruimelpad, zoekmogelijkheden, video-ondersteuning en links naar sociale media.

SiteBuilder templates

SiteBuilder ondersteund meerdere templates die u kunt gebruiken voor uw website. Ook kunt u bestaande templates eenvoudig aanpassen naar uw wensen.

Social Media

Uw website kan direct gelinkt worden aan uw Facebook account. Op die manier bent u direct overal zichtbaar.

SiteBuilder Modules

Met behulp van modules, kunt u de website nog verder uitbouwen. Plaats eenvoudig een slider, banner of video. Maak het compleet met een sitemap en kruimelpad.

Support

Heeft u hulp nodig? Hosting.nl heeft deskundige servicedesk medewerkers die u graag helpen. Tevens is een volledige handleiding inbegrepen bij de software.

SiteBuilder statistieken

Met SiteBuilder houdt u eenvoudig statistieken bij. Door uw website te koppelen aan Google Analytics, krijgt u meer inzicht in het surfgedrag van uw bezoekers.

Mobiel vriendelijk

Met SiteBuilder zorgt u ervoor dat uw website direct geschikt is voor mobiele en tablet gebruikers. U heeft dus geen extra kennis nodig!

Start vandaag met uw mini website

Veel gestelde vragen over domeinnamen

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnaam is de basis voor uw online identiteit. U heeft een domeinnaam nodig om bijvoorbeeld een website te kunnen maken. Een domeinnaam is het webadres van uw website. De websitebezoeker komt via het intypen van uw domeinnaam op uw website terecht. Met een domeinnaam heeft u ook de mogelijkheid een eigen e-mailadres aan te maken. Achter het @-teken komt dan uw domeinnaam te staan. Groot voordeel hiervan is dat u kunt mailen vanuit een eigen identiteit.

Wat is de levertijd van een domeinnaamregistratie?

Bijna alle domeinnaam extensies worden direct vastgelegd nadat u het bestelproces afgerond en de domeinnaam betaald heeft. Voor enkele domeinnaam extensies zijn echter handmatige handelingen vereist vanuit Hosting.nl. Het kan dan enkele werkdagen duren voordat we de extensie voor u vast hebben gelegd.

Wat is een domein extensie?

Een domeinnaam extensie is het laatste stukje van een domeinnaam dat het land of de aard van de domeinnaam weergeeft. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten extensies, namelijk generiek en landelijk.

Voorbeelden van landelijke extensies zijn: nl, .be, .fr en .de. Bij generieke extensies kunt u denken aan .com, .net, .org, .tel en .mobi. Daarnaast verschijnen steeds meer nieuwe extensies die nog concreter de aard van de domeinnaam omschrijven. Voorbeelden hiervan zijn: .sport, .music, .film, .hotel en .site.

Hoe registreer ik een domeinnaam extensie die niet op de website staat?

Hosting.nl biedt via de website domeinnaam extensies aan die vrijwel allemaal direct geregistreerd kunnen worden zonder restricties. Heeft u een specifieke extensie die u niet kunt bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen vervolgens binnen één werkdag contact met u op over de beschikbaarheid en prijs. Mocht de domeinnaam extensie gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, dan kunnen wij u hier ook direct over informeren.

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Hosting.nl?

Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Hosting.nl te verhuizen. Dit komt omdat iedere domeinnaam extensie door een andere organisatie uitgegeven wordt. Raadpleeg ons domeinnaam verhuis pagina om de gerichte procedure te volgen. Voorkom dat u geen belangrijke data verliest tijdens de verhuizing en volg tevens het verhuis stappenplan.

Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?

Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Met een hostingpakket huurt u een stukje ruimte op de harde schijf op één van de servers van Hosting.nl. Nadat u een hostingpakket aangeschaft heeft, kunt u via een control panel bestanden, teksten en afbeeldingen uploaden naar de server. Op deze manier kunt u een totale website online zetten.

Hosting.nl biedt vijf verschillende hostingpakketten aan. Kijk snel bij ‘Hosting’ welk hostingpakket het beste bij uw wensen aansluit.

Hoe maak ik een website met enkel een domeinnaamregistratie?

Hosting.nl biedt u de mogelijkheid om met een domeinnaamregistratie direct een mini website van enkele pagina’s te maken. Met behulp van ons website softwarepakket SiteBuilder, bouwt u in enkele muisklikken een kleine website. Mocht u de website naderhand uit willen breiden, dan kunt u eenvoudig upgraden naar een hostingpakket.

Hoe kan ik een domeinnaam doorsturen / doorlinken / forwaren?

Wanneer u een domeinnaam bij Hosting.nl heeft geregistreerd, kunt u via het control panel uw domeinnaam forwarden of redirecten. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Log in op het control panel van uw domeinnaam
  • Selecteer bovenaan via het menu ‘Website’
  • Klik achter de betreffende domeinnaam op ‘Hosting Settings’
  • Klik bij ‘Hosting Type’ achter ‘Website’ op ‘[change]’
  • Geef bij ‘Hosting Type’ ‘Forwarding’ op
  • Vul bij ‘Destination Adress’ de gewenste domeinnaam in
  • Sla de instellingen op

Hoe kan ik e-mailen met enkel een domeinnaamregistratie?

Nadat u de domeinnaam geregistreerd heeft, kunt u een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om dit e-mailadres op een bestaande e-mailbox uit te laten komen. Het is ook mogelijk om vanuit uw unieke e-mailadres te mailen. Raadpleeg onze website hoe u uw e-mailadres kunt instellen in uw e-mailprogramma.