Veel gestelde vragen Online Werkplek

Met Online Werkplek beschikt u over een volledig eigen werkplek online. Via een internetverbinding logt u in op uw eigen Windows 8 omgeving waarna u direct kunt werken zoals u normaal gewend bent. Bovendien beschikt u over alle programma’s uit het Microsoft Office pakket, zonder dat u de lasten en het beheer van de software hoeft te dragen. Online Werkplek dient als vervanging voor uw lokale werkplek en kunt u benaderen vanaf ieder gewenst apparaat en iedere locatie. Thuis, onderweg of op de zaak.

Lees meer op onze website over Online Werkplek.

Bij Online Werkplek zitten de volgende Office 2013 licenties inbegrepen:

 • Word
 • Excel
 • PowerPoint
 • Outlook
 • OneNote
 • Access
 • Publisher

Ja, dat kan. Standaard wordt Online Werkplek opgeleverd met de genoemde specificaties op de website. Hosting.nl kan iedere werkplek echter volledig op maat leveren. Het installeren/overzetten van een eigen applicatie op de online werkplek kost €150,-.

Om de veiligheid van Online Werkplek te garanderen is het niet mogelijk om zelf applicaties te installeren op de server. Wilt u een standaard applicatie plaatsen op uw online werkplek? Neem dan contact met ons op. Geef aan welke applicatie u wilt toepassen en wij zullen een indicatie geven van de te verrichten werkzaamheden en eventuele kosten.

Om bestanden met collega’s te kunnen delen, kunt u kiezen voor een gedeelde schijf. U beslist vervolgens zelf wie er toegang heeft tot deze schijf om bestanden te kunnen delen, aanmaken en wijzigen.

Een gedeelde schijf is een extra optie die u kunt kiezen ter uitbreiding van Online Werkplek. U kunt er eventueel voor kiezen om meerdere schijven aan te vragen als u verschillende gebruikers wilt toewijzen aan verschillende locaties.

Heeft u een gedeelde schijf aangevraagd? Dan zien alle gebruikers die hier recht toe hebben automatisch de gedeelte schijf via hun bureaublad terug. Vervolgens kan via deze schijf bestanden gedeeld worden.

Bent u vaak onderweg? Wilt u vanaf ieder apparaat kunnen inloggen op uw eigen werkplek en uw bestanden kunnen raadplegen? Dan is Online Werkplek een geschikte oplossing voor u. Online Werkplek is geschikt voor iedereen die geen grote investeringen wilt doen in de aanschaf van verschillende Microsoft licenties. Bovendien beschikt u met Online Werkplek over een online werkplek. U kunt dus vanaf iedere locatie en ieder apparaat inloggen op uw eigen bureaublad.

Met Online Werkplek heeft u geen last van hoge investeringskosten, bent u altijd up-to-date met de nieuwste software en bent u flexibel. Afhankelijk van uw wensen, kunt u maandelijks up- of downgraden in werkplekken. Hosting.nl zorgt ervoor dat u dus altijd kunt werken, waar en wanneer u maar wilt.

Wilt u meer advies? Neem gerust contact op met onze servicedesk.

Wanneer u een Online Werkplek licentie afneemt, kunt u online inloggen via http://werkplek.hosting.nl.

Wanneer u uw wachtwoord kwijt bent, kunt u een verzoek naar onze servicedesk toesturen. Nadat wij uw aanvraag geverifieerd hebben, voeren wij een wachtwoord reset uit en wordt u geïnformeerd over het nieuwe wachtwoord.

Hosting.nl voert het volledige beheer uit over Online Werkplek. Wij zorgen ervoor dat de werkplek up-to-date blijft, en de nieuwste licenties voor u beschikbaar zijn. Wilt u een eigen applicatie instellen op uw online werkplek? Neem dan contact op met onze servicedesk.

Het is niet mogelijk om zelf een back-up te maken van uw Online Werkplek. Hosting.nl zorgt ervoor dat er dagelijks een back-up wordt gemaakt van uw werkplek. De back-up wordt vervolgens 30 dagen lang opgeslagen. Een verloren document kan dus tot 30 dagen terug opgevraagd worden.

U kunt een Online Werkplek al afnemen voor de duur van één maand. Hosting.nl hanteert een opzegtermijn van één maand voor het verstrijken van de contractperiode.

De factureringstermijn van Online Werkplek geschiedt maandelijks tenzij u voor een andere optie kiest.

Met een online werkplek geniet u van de volgende voordelen

 • Werkplek vanaf iedere locatie toegankelijk via een internetverbinding
 • Werkplek benaderbaar via verschillende apparaten (computer, laptop, tablet, mobiel)
 • Beschikking over populairste Microsoft programma’s
 • Mogelijkheid tot het delen van bestanden met collega’s
 • Mogelijkheid tot het laten instellen van uw eigen applicaties
 • Geen hoge investeringskosten
 • Makkelijk up-en downgraden per maand

Hosting.nl zal na het afronden van uw bestelling altijd informeren of u nog specifieke wensen heeft met betrekking tot de persoonlijke inrichting van de werkplek. Een standaard werkplek zonder extra opties wordt binnen drie werkdagen opgeleverd.

Wanneer u een Online Werkplek heeft besteld en de werkplek volledig opgeleverd is, kunnen wij deze helaas niet meer annuleren. Wij hebben in dat geval al directe kosten moeten maken waardoor het herroepingsrecht niet meer van kracht is. U heeft wel de mogelijkheid om het product direct op te zeggen. Hosting.nl hanteert een opzegtermijn van één maand voor het verstrijken van de contractperiode.

Voor het opzeggen van uw Online Werkplek hanteert Hosting.nl het opzegformulier. Voor ieder product of dienst hanteren wij een opzegtermijn van één maand voor het verstrijken van de contractperiode.