Veel gestelde vragen website & webshop
Wat heb ik nodig om een website/webshop online te zetten?
Als u een website of webshop online wilt zetten heeft u drie onderdelen nodig. Dit zijn:
- Een domeinnaam. Dit is de naam die klanten in het internetbrowser intypen om straks op uw website te kunnen komen (bijvoorbeeld: www.hosting.nl).
- Een hostingpakket. Met een hostingpakket huurt u een ruimte op onze server die ruimte biedt om de bestanden van uw website op te plaatsen.
- Huisstijl en content. Beschikt u al over bestanden die u direct kunt uploaden? Dan bent u vrijwel direct klaar. Een andere mogelijkheid is om te starten met de bouw van uw website vanuit uw hostingpakket. Lees meer informatie over websites op onze website.
Wat moet ik doen als mijn website/webshop te zwaar is/traag wordt?
Wanneer uw website te zwaar is of langzamer reageert, is het zinvol om te upgraden naar een groter hostingpakket. Wilt u altijd van optimale performance profiteren, dan raden wij aan op te upgraden naar een eigen server. U kunt de server gebruiken voor één of meerdere websites.
Welke toepassingen voor een website/webshop bieden jullie aan?
Hosting biedt honderden gratis en commerciële toepassingen aan via het gebruiksvriendelijke control panel. Een groot deel van deze toepassingen kunt u met enkele muisklikken installeren zodat u direct aan de slag kunt gaan. De toepassingen lopen uiteen in talloze categorieën als:
- Web (website, webshop, forum, blog, catalogus, galerij, wiki, etc.)
- Infrastructuur (applicatie management, back-up, beveiliging, mail, etc.)
- Backoffice (accounting, betaling, planning, kennisbeheer, klantenbeheer, management, etc.)
- Frontoffice (helpdesk, callcenter, productiviteit, etc.)
- Samenwerking (agendaplanning, chat, e-mail, projectbeheer, etc.)
Wat is open source?
Met open source wordt ook wel opensourcesoftware bedoelt. Het is programmeerwerk waarvan de codes vrijgegeven worden aan het publiek. Door het vrijgeven kan iedereen vrij gebruik maken van de software en is een gebruiker tevens in staat om de software aan te passen en te verbeteren. Opensourcesoftware wordt ontwikkelt door een gemeenschap van mensen. Zo werken programmeurs, overheden en verschillende bedrijven aan allerlei software applicaties en worden bestaande applicaties continu verbeterd.
Wat is een content management systeem (CMS)?
Een content management systeem is software die ervoor zorgt dat een website makkelijk en overzichtelijk te beheren is. Het content management systeem zorgt ervoor dat de gebruiker zelf eenvoudig teksten en afbeeldingen kan toevoegen, pagina’s kan wijzigen of extra elementen kan toevoegen. Het is ongeveer vergelijkbaar met het ordenen en aanmaken van documenten en mappen zoals op een computer. Een groot voordeel van een CMS is dat vrijwel geen technische kennis vereist is om het te kunnen gebruiken.
Wat voor support levert Hosting.nl op mijn CMS?
Hosting.nl levert support bij het installeren van de software. Voor inhoudelijke support, verwijzen wij u graag door naar het desbetreffende forum van de software. Hier kunnen gebruikers elkaar helpen en vragen stellen.
Hoe kan ik mijn website uploaden?
U kunt een bestaande website gemakkelijk uploaden via een FTP-client als FileZilla. Filezilla is een FTP-client die u gratis kunt downloaden via: filezilla-project.org.
- Start Filezilla
- Vul linksboven bij ‘Host’ in ‘ftp.uwdomeinnaam.nl’ (vervang uwdomeinnaam.nl door uw eigen domeinnaam)
- Vul bij ‘Gebruikersnaam’ de gebruikersnaam van uw hostingpakket in
- Vul bij ‘Wachtwoord’ het bijbehorende wachtwoord in
- Klik op ‘Verbind’
U bent nu verbonden met uw hostingpakket op de server van Hosting.nl Links ziet u alle bestanden van uw eigen computer. Rechts ziet u alle bestanden die reeds aanwezig zijn in uw hostingpakket.
- Dubbelklik in het rechter venster op de map ‘webspace’
- Dubbelklik op de map ‘httpdocs’
- Open de map met uw ‘domeinnaam’
- Zoek via het linker venster de website bestanden op op uw computer.
- Sleep (kopieer) de website bestanden van het linker venster naar het rechter venster. Let erop dat de eerste pagina van uw website ‘index.html’ of ‘index.php’ heet (anders werkt de website niet)
Houdt er rekening mee dat u de directe website bestanden gekopieerd worden naar de server (en niet een overkoepelende map als u deze gebruikt). De ‘index.html’ of ‘index.php’ dient rechtstreeks benaderbaar te zijn via de rootfolder.