Slide background

Maak makkelijk een webshop met OpenCart

Beheer uw verkopen en voorraad

OpenCart gebruiken voor uw webshop

OpenCart is de perfecte oplossing wanneer u als beginnende ondernemer een webshop wilt starten. OpenCart is een content management systeem waar u geen technische kennis voor in huis hoeft te hebben. De software maakt het mogelijk om gemakkelijk klanten, producten en bestellingen te beheren. Daarnaast kunt u eenvoudig kiezen uit verschillende templates, betaalmethodes, valuta’s en andere onderdelen. Wilt u meerdere webshops beheren via één systeem? Ook deze mogelijkheid biedt OpenCart u.

De software van OpenCart is gratis en voor iedereen toegankelijk en kan gebruikt worden vanaf een Medium hostingpakket.

Voordelen

Check Overzichtelijke webshop
Check Geen technische kennis nodig
Check Valuta & taal vrij aanpasbaar
Check Onbeperkt aantal producten
Check Met 1 muisklik online

Een OpenCart webshop

OpenCart website voorbeelden

Wat is OpenCart precies?

OpenCart is een content management systeem en zeer populair onder kleine, startende ondernemers. De software maakt het mogelijk om een webshop te starten die geheel naar eigen smaak is in te richten. OpenCart is een open source systeem. Iedereen kan daardoor vrij gebruik maken van de software en alle functionaliteiten die de software ondersteunt.

Het control panel van OpenCart

Via het content management systeem van OpenCart kunt u eenvoudig een webshop bouwen en dagelijks gebruiken. U kunt via het control panel inloggen om vervolgens aan de slag te gaan. Voeg eenvoudig nieuwe producten, afbeeldingen en categorieën toe en voer de gewenste prijzen in. Via de extensie pagina heeft u de mogelijkheid om extra modules te installeren die u kunt gebruiken voor het uitbouwen van de webshop. OpenCart verschaft u rapportages en houdt u up-to-date van de verkopen. Wilt u meerdere talen of valuta’s toevoegen? Ook dit kunt u vrij eenvoudig instellen via het control panel.

OpenCart templates

OpenCart stelt uiteenlopende templates beschikbaar die u kunt gebruiken voor uw webshop. Kies het template dat het beste aansluit op uw wensen.

OpenCart Modules

Maak gebruik van de modules die OpenCart u biedt. Met een module kunt u op eenvoudige wijze uw webshop uitbreiden met extra functionaliteiten.

Online betalen

Zorg dat u geen omkijken heeft naar betalingen. Laat klanten automatisch betalen via IDEALof Paypal. Met een module stelt u zelf de mogelijkheden in.

Support

OpenCart heeft een eigen Nederlandse community. Hier kunt u vrij uw vragen of opmerkingen plaatsen en zullen anderen u zo snel mogelijk helpen.

Installatie OpenCart

OpenCart installeert u eenvoudig met één muisklik bij Hosting.nl. Nadat u uw hostingpakket aangevraagd heeft, kunt u de software automatisch installeren.

Rapportages

In OpenCart kunt u verschillende rapportages opvragen en opstellen. Op die manier weet u precies wat er gaande is rondom uw webshop.

In 3 stappen geregeld

Bestel een M hostingpakket
Voor maar € 9,75 per maand

Kies uw domeinnaam
Gratis bij uw hostingpakket

Direct online met OpenCart
Met 1 muisklik geïnstalleerd

Wat is open source?

Open source, of open bron, geeft vrije toegang tot bronmaterialen van een specifiek product of specifieke software. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot deze specifieke bron. Producten of software die open source zijn, komen tot stand door een gemeenschap van mensen. Deze groep bestaat veelal uit programmeurs die niet alleen applicaties maken en software ontwikkelen, maar deze ook continu verbeteren.

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een content management systeem, afgekort CMS, is een softwarepakket waarmee content makkelijk te sorteren en beheren is. Afbeeldingen, teksten en videobestanden kunnen via de software overzichtelijk geordend worden. Ook het wijzigen of vervangen van content wordt op deze manier een stuk makkelijker gemaakt. Een CMS is ongeveer te vergelijken met een computer waar ook mappen, bestanden en teksten aangemaakt en gewijzigd kunnen worden.