Zen Cart

Slide background

Beheer uw eigen webshop met Zen Cart

Met talloze uitbreidingsmogelijkheden

Zen Cart gebruiken voor uw webshop

Zen Cart is een gebruiksvriendelijk content management systeem dat u vrij kunt gebruiken voor het maken van een eigen webshop. Via de software beheert u de gehele shop waarin u zelf valuta, betaalmethodes, belastingstelsels en andere opties kunt selecteren. U heeft een volledig overzicht van uw productenaanbod, klantenbestand en voorraad. Daarnaast kunt u kiezen uit talloze marketingtools, meerdere talen, verzendkosten modellen en prijssystemen.

Zen Cart wordt aanbevolen voor gebruikers die basiskennis hebben over het ontwerpen en inrichten van webshops. Zen Cart is te installeren vanaf een Medium hostingpakket.

Voordelen

Check Gebruiksvriendelijke software
Check Veel functionaliteiten mogelijk
Check Meer betaalmogelijkheden
Check Veel templates beschikbaar
Check Met 1 muisklik online

Een Zen Cart webshop

Zen Cart website voorbeelden

Wat is Zen Cart precies?

Zen Cart is een open source webshop systeem dat door duizenden organisaties gebruikt wordt om producten of diensten mee te verkopen. De software is ontworpen door een groep van programmeurs, ontwerpers, winkeliers en adviseurs. Met Zen Cart kunt u, afhankelijk van uw smaak en productaanbod, de webshop flexibel inrichten naar uw wensen. De software biedt tevens extra toepassingen waarmee u de shop kunt uitbouwen tot een professionele, internationale webshop.

Het control panel van Zen Cart

Zen Cart ondersteunt het CMS met een control panel. Via het control panel kunt u de webshop opbouwen en beheren. Daarnaast kunt u alle klanten, orders, facturen en producten beheren. Via het configuratiescherm heeft u de mogelijkheid om onder andere standaard e-mails en productinformatie aan te passen. Biedt klanten de mogelijkheid om recensies te schrijven en laat artikelen extra opvallen. Stel belastingtarieven in per land en pas de facturen aan naar uw wens. Draai tot slot eenvoudig rapportages uit om na te gaan hoe goed uw webshop presteert en maak kortingsbonnen aan om uw omzet te verhogen.

Meerdere talen

Met Zen Cart heeft u de mogelijkheid om internationaal te handelen. Via het control panel stelt u eenvoudig meerdere talen en valuta’s in.

Zen Cart installatie

Hosting.nl houdt het graag zo simpel mogelijk voor u. Nadat u uw hostingpakket aangevraagd heeft, kunt u met één muisklik de Zen Cart software installeren.

Meerdere betaalmogelijkheden

Kies via Zen Cart betalingsmogelijkheden die u wilt toepassen in de webshop. Dit kan handig zijn voor als u in meerdere landen handelt.

Support

Zen Cart wordt ondersteund met support van makers en gebruikers van de software. Raadpleeg de community voor al uw vragen en opmerkingen.

Rapportages Zen Cart

Kom niet voor verrassingen te staan en raadpleeg via het control panel alle rapportages. Op die manier ziet u direct hoe uw webshop presteert.

Zen Cart templates

Een webshop maken met Zen Cart wordt een stuk gemakkelijker wanneer u kiest uit één van de vele gratis templates. Volledig aanpasbaar naar uw wensen.

In 3 stappen geregeld

Bestel een M hostingpakket
Voor maar € 9,75 per maand

Kies uw domeinnaam
Gratis bij uw hostingpakket

Direct online met Zen Cart
Met 1 muisklik geïnstalleerd

Wat is open source?

Veel organisaties kwamen erachter dat betere software applicaties gebouwd konden worden wanneer iedereen toegang had om deze applicaties te gebruik en verbeteren. Zodoende ontstonden er gemeenschappen waar programmeurs software gingen ontwikkelen die open en toegankelijk waren voor iedereen, oftewel open source. Vandaag de dag is opensourcesoftware uitgegroeid tot gebruiksvriendelijke programmatuur die onder andere gebruikt wordt voor professionele websites.

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een content management systeem is een systeem dat content eenvoudig ordent. Veelal is het begrip afgekort naar CMS. Met een content management systeem wordt overzichtelijk content van elkaar gescheiden en geordend. Teksten, afbeeldingen, video’s en andere onderdelen hoeven op die manier niet meer met allerlei codes op een website geplaatst te worden. Het systeem is ongeveer te vergelijken met een tekstverwerkingsprogramma en bestandsstructuur van een fysieke computer.