Slide background

Maak eenvoudig een Joomla! website

Zonder technische kennis

Joomla! gebruiken voor uw website

Joomla! is gratis website software die u kunt gebruiken voor het ontwerp van uw website. Joomla! is zeer populair en wordt wereldwijd door meer dan 35 miljoen particulieren en bedrijven in gebruik genomen. Een groot voordeel van Joomla! is dat uw websiteontwerp direct gebruiksvriendelijk voor mobiele telefoons is. U bent dus via diverse kanalen direct goed bereikbaar.

Met de software van Joomla! kunt u eenvoudig een design of template (ook wel thema genoemd) installeren die u kunt gebruiken voor uw website. Daarna bepaalt u zelf welke onderdelen u op de website wilt hebben. Kies uit mogelijkheden als tekstblokken, sliders, communities, fora of video’s. De gehele website beheert en onderhoudt u gemakkelijk via het control panel.

Voordelen

Check Geen technische kennis nodig
Check Eenvoudig maken en beheren
Check Gratis templates beschikbaar
Check Snel en professioneel online
Check Met 1 muisklik online

Een Joomla! website

Joomla website voorbeelden

Wat is Joomla! precies?

Joomla! is een content management systeem (CMS), die het u mogelijk maakt om eenvoudig en op een gebruiksvriendelijke manier websites te maken. Doordat Joomla! een open source toepassing is, heeft iedereen de mogelijkheid om designs, templates en uiteenlopende modules te maken en vrij te geven. Joomla! wordt over de hele wereld gebruikt door verschillende gebruikers waarbij u kunt denken aan: MKB’ers, grote zakelijke partijen, overheidsorganisaties, non-profit organisaties, scholen en particulieren.

Het control panel van Joomla!

Een Joomla! website maakt en beheert u via een control panel. Eenmaal ingelogd, kunt u beginnen met de bouw van uw website. U heeft de mogelijkheid om meerdere pagina’s en artikelen aan te maken en verschillende afbeeldingen in te voegen. Daarnaast kunt meerdere gebruikers toevoegen en deze rechten geven. Wilt u een speciale applicatie op uw website plaatsen? Zoekt dan via de zoektool eenvoudig naar een geschikte module of plugin.

Joomla! templates

Met Joomla! heeft u de mogelijkheid om uit duizenden gratis templates te kiezen. Zo kiest u eenvoudig de stijl die het beste bij u past.

Vindbaarheid website

Joomla! is zoekmachine vriendelijk. Uw website wordt daardoor automatisch getraceerd. Wijzig zelf URL’s om nog beter te presteren.

Joomla! plugins & modules

Met behulp van extra applicatie als plugins en modules, kunt u de website verder uitbouwen. Hiermee realiseert u alle wensen in een handomdraai.

Support

Iedereen helpt elkaar bij Joomla! U kunt de Nederlandse Joomla! community raadplegen als u inhoudelijke vragen of opmerkingen heeft.

Joomla! installatie

Hosting.nl houdt het graag makkelijk voor u. Met één klik op de muis heeft u Joomla! geïnstalleerd en kunt u direct beginnen met uw website.

Gebruikersrechten

Zijn er meer personen die website beheren? Bij Joomla! heeft u de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen aan te maken.

In 3 stappen geregeld

Bestel een S hostingpakket
Voor maar € 5,00 per maand

Kies uw domeinnaam
Gratis bij uw hostingpakket

Direct online met Joomla!
Met 1 muisklik geïnstalleerd

Wat is open source?

Met open source wordt ook wel opensourcesoftware bedoelt. Het is programmeerwerk waarvan de codes vrijgegeven worden aan het publiek. Door het vrijgeven kan iedereen vrij gebruik maken van de software en is een gebruiker tevens in staat om de software aan te passen en te verbeteren. Opensourcesoftware wordt ontwikkelt door een gemeenschap van mensen. Zo werken programmeurs, overheden en verschillende bedrijven aan allerlei software applicaties en worden bestaande applicaties continu verbeterd.

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een content management systeem is software die ervoor zorgt dat een website makkelijk en overzichtelijk te beheren is. Het content management systeem zorgt ervoor dat de gebruiker zelf eenvoudig teksten en afbeeldingen kan toevoegen, pagina’s kan wijzigen of extra elementen kan toevoegen. Het is ongeveer vergelijkbaar met het ordenen en aanmaken van documenten en mappen zoals op een computer.  Een groot voordeel van een CMS is dat vrijwel geen technische kennis vereist is om het te kunnen gebruiken.