SiteBuilder

Slide background

Maak gratis gebruik van SiteBuilder

In een paar klikken uw website gemaakt

SiteBuilder gebruiken voor uw website

SiteBuilder is software waarmee u eenvoudig een website kunt maken. De software van SiteBuilder is toegankelijk voor beginnende gebruikers en behoeft geen technische kennis. U kunt kiezen uit meer dan 350 templates. Naast het aanmaken van verschillende tekstpagina’s, ondersteunt SiteBuilder standaard de mogelijkheden tot het maken van een weblog, formulier, forum, fotoalbum, slider, banner en webshop. Met een kruimelpad, zoekknop en een sitemap maakt u de website helemaal af.

SiteBuilder zit gratis inbegrepen bij een domeinnaamregistratie! Met een Extra Small hostingpakket kunt u direct een uitgebreide website maken.

Voordelen

Check Geen technische kennis nodig
Check Keuze uit honderden templates
Check Eenvoudig te beheren
Check Met 1 muisklik online
Check Gratis bij domeinnaam!

Een SiteBuilder website

Website voorbeelden SiteBuilder

Wat is SiteBuilder precies?

SiteBuilder is een softwarepakket dat standaard bij uw hostingpakket inbegrepen zit. Met SiteBuilder heeft u de mogelijkheid om een website te maken in enkele klikken. Wanneer u SiteBuilder voor het eerst gebruikt, kunt u direct kiezen voor een template dat betrekking heeft op uw vakgebied. Vervolgens kunt u de website opbouwen door verschillende elementen naar de juiste plek op de website te slepen. De software van SiteBuilder is zo ontworpen dat u geen technische kennis in huis hoeft de hebben om een website te maken. U kunt dus direct aan de slag!

Het control panel van SiteBuilder

SiteBuilder bevat een overzichtelijk control panel waarmee u gemakkelijk de website kunt maken en beheren. Eenmaal ingelogd via de software, kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden om uw website op de bouwen. Kies eenvoudig een geschikte lay-out, kleurstellingen en passende lettertypes. Naast de vormgeving ondersteund SiteBuilder extra modules als formulieren, sitemap, kruimelpad, zoekmogelijkheden, video-ondersteuning en links naar sociale media.

SiteBuilder templates

SiteBuilder ondersteunt meerdere templates die u kunt gebruiken voor uw website. Ook kunt u bestaande templates eenvoudig aanpassen naar uw wensen.

Social Media

Uw website kan direct gekoppeld worden aan uw Facebook account. Op deze manier bent u overal zichtbaar.

SiteBuilder Modules

Met behulp van modules kunt u de website nog verder uitbouwen. Plaats eenvoudig een slider, banner of video. Maak het compleet met een sitemap en kruimelpad.

Support

Heeft u hulp nodig? Hosting.nl heeft deskundige servicedesk medewerkers die u graag helpen. Tevens is een volledige handleiding inbegrepen bij de software.

SiteBuilder statistieken

Met SiteBuilder houdt u eenvoudig statistieken bij. Door uw website te koppelen aan Google Analytics, krijgt u meer inzicht in het surfgedrag van uw bezoekers.

Mobiel vriendelijk

Met SiteBuilder zorgt u ervoor dat uw website direct geschikt is voor mobiele en tablet gebruikers. U heeft dus geen extra kennis nodig!

In 3 stappen geregeld

Bestel een XS hostingpakket
Voor maar € 2,50 per maand

Kies uw domeinnaam
Gratis bij uw hostingpakket

Direct online met SiteBuilder
Met 1 muisklik geïnstalleerd

Veel gestelde vragen over website

Hoe zet ik een website online?

Als u een website online wilt zetten heeft u drie onderdelen nodig. Dit zijn:

 •  Een domeinnaam. Dit is de naam die klanten in het internetbrowser intypen om straks op uw website te kunnen komen (bijvoorbeeld: www.hosting.nl).
 • Een hostingpakket. Met een hostingpakket huurt u een ruimte op onze server die ruimte biedt om de bestanden van uw website op te plaatsen.
 • Huisstijl en content. Beschikt u al over bestanden die u direct kunt uploaden? Dan bent u vrijwel direct klaar. Een andere mogelijkheid is om te starten met de bouw van uw website vanuit uw hostingpakket. Lees meer informatie over websites op onze website.

Welke toepassingen voor een website bieden jullie aan?

Hosting biedt honderden gratis en commerciële toepassingen aan via het gebruiksvriendelijke control panel. Een groot deel van deze toepassingen kunt u met enkele muisklikken installeren zodat u direct aan de slag kunt gaan. De toepassingen lopen uiteen in talloze categorieën als:

 • Web (website, webshop, forum, blog, catalogus, galerij, wiki, etc.)
 • Infrastructuur (applicatie management, back-up, beveiliging, mail, etc.)
 • Backoffice (accounting, betaling, planning, kennisbeheer, klantenbeheer, management, etc.)
 • Frontoffice (helpdesk, callcenter, productiviteit, etc.)
 • Samenwerking (agendaplanning, chat, e-mail, projectbeheer, etc.)

Wat is SiteBuilder?

SiteBuilder is een softwarepakket waarmee u eenvoudig een website kunt maken. De software zit standaard inbegrepen bij een domeinnaamregistratie of een hostingpakket. De software is toegankelijk voor iedere gebruiker en behoeft geen technische kennis. Met SiteBuilder kunt u kiezen uit meer dan 350 templates en heeft u onder andere de mogelijkheid om een weblog, formulier, forum, fotoalbum, slider, banner en webshop. 

Hoe kan ik SiteBuilder gebruiken?

U kunt SiteBuilder direct gebruiken zonder dat u de software hoeft te installeren. Hosting.nl heeft de installatie al verricht zodat u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. SiteBuilder kunt u al gebruiken vanaf een domeinregistratie of een XS hostingpakket. Om SiteBuilder te gebruiken, doorloopt u de volgende stappen:

 • Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
 • Klik op de desbetreffende domeinnaam
 • Klik op ‘Website bewerken’ achter ‘Presence Builder’

De software wordt automatisch opgestart, waarna u de website kunt gaan maken.

Hoe installeer ik Joomla!?

U kunt Joomla! met één muisklik installeren via uw hostingpakket, waarna u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. Voor een Joomla! website heeft u een S hostingpakket nodig. Om Joomla! te installeren, doorloopt u de volgende stappen:

- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Toepassingen’
- Klik op ‘Installeren’ bij Joomla!

Hoe installeer ik Drupal?

U kunt Drupal met één muisklik installeren via uw hostingpakket, waarna u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. Voor een Drupal website heeft u een S hostingpakket nodig. Om Drupal te installeren, doorloopt u de volgende stappen:

- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Toepassingen’
- Klik op ‘Installeren’ bij Drupal

Hoe installeer ik WordPress?

U kunt WordPress met één muisklik installeren via uw hostingpakket, waarna u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. Voor een WordPress website heeft u een S hostingpakket nodig. Om WordPress te installeren, doorloopt u de volgende stappen:

- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Toepassingen’
- Klik op ‘Installeren’ bij WordPress