Vindbaarheid – Zoekmachinemarketing
Voor de vindbaarheid door de zoekmachines worden verschillende technieken toegepast om een website hoger te publiceren in een zoekmachine. Hosting.nl kan u daarbij helpen, door jarenlange ervaring met webhosting, domeinnamen maar ook website bezoekers hebben wij enorme expertise op het gebied van zoekmachinemarketing.
Neem gerust contact met ons op over hoe uw website gepromote kan worden.
SEO + SEA = SEM
Wat is SEA?
SEA staat voor Search Engine Advertising , hoewel daar tegenwoordig niet alleen de zoekmachines mee bedoeld worden maar de diverse SocialMedia zoals Facebook, Twitter en Instagram. Wie kent de de reclames aan de boven- en zijkant van Google niet? SEA heeft een aantal voordelen maar ook zeker één groot nadeel, het kosten geld. Hoe meer klikken, hoe hoger de kosten maar ook zeker hoe meer bezoekers.
Wat is SEO?
SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. En wordt bereikt door de website zelf, ook wel organische zoekresultaat genoemd. Eén van pilaren van zoekmachinemarketing is de keuze van de domeinnaam, de sterkste zijn domeinnamen die beschrijvend zijn voor de inhoud van de website. Zoekmachinemarketing is een doorlopende zaak voor website marketing, het staat nooit stil en dient regelmatig te ververst te worden. Hieronder leest u meer daarover.
Zoekmachinemarketing – SEA
SEA is een rekensom, reken altijd uit hoeveel bezoekers u meer omzet geven.
Zoekmachinemarketing – SEO
Websites worden, door de zoekmachines, gecontroleerd op vier hoofdzaken.
Praktische tips om de vindbaarheid van uw website te verbeteren
Tip 1. Kies een doeltreffende domeinnaam
Een domeinnaam geeft in de inhoud van de website weer. De domeinnaam zou moeten slaan op het onderwerp en/of product. Daarbij ook de titel en de omschrijving van de website. Met meerdere domeinnamen zou kunnen kiezen voor meerdere websites of een permanente doorverwijzing. Dat verbeterd de vindbaarheid van de website.
Tip 2. Maak gebruik van ‘headings’
Een webpagina is het beste opgebouwd wanneer deze overzichtelijk is onderverdeeld in verschillende koppen met paragrafen. Deze koppen worden op internet als headings (h1, h2, h3, h4, h5 en h6) aangeduid. Vaak ziet u deze terug wanneer u een website met een software applicatie maakt. Via te tekstopmaak kunt u dan eenvoudig kiezen tussen de verschillende koppen. Het toepassen van verschillende groottes van de koppen, zorgt ervoor dat zoekmachines deze als belangrijker ervaren dan platte tekst. Probeer dus op iedere pagina gebruik te maken van headers en vermeld hier uw belangrijkste zoektermen in.
Tip 3. Maak gebruik van krachtige titels
Zoals in de vorige tip omschreven, is het van belang om zoektermen terug te brengen in verschillende titels. Belangrijke zoektermen kunt u afleiden van woorden die uw product of dienst het beste omschrijven. Iedere pagina heeft een zogenoemde ‘title’-tag. Deze titel wordt tevens getoond wanneer uw webpagina weergegeven wordt via een zoekmachine. Houd er rekening mee dat de titel niet meer dan 64 karakters bevat. Op deze manier is de gehele titel altijd zichtbaar via zoekmachines.
Tip 4. Gebruik Meta Tags
Meta Tags zijn verborgen teksten die u kunt plaatsen in de body van een webpagina. Via Meta Tags kunt u korte beschrijvingen opnemen van de inhoud op de website. Een Meta Tag bestaat uit een titel, keywords en een beschrijving. Probeer de velden te voorzien van korte krachtige termen/beschrijvingen en probeer zo weinig mogelijk keywords toe te passen. Hoe minder woorden, hoe meer waarde aan een enkel woord toegeschreven wordt. Vergeet daarnaast niet om de keywords terug te laten komen in de tekst.
Tip 6. Plaats relevante content
Plaats relevante content op uw website die overeenkomt met het product dat u levert. Maak hierbij gebruik van verschillende zoektermen in de teksten waarop u gevonden wilt worden via een zoekmachine. Hoe beter de inhoud afgestemd is op de verwachtingen van de websitebezoeker, hoe belangrijker de spiders de website achten. Zorg er dus voor dat teksten duidelijk zijn en geef eventueel meer uitleg over moeilijke begrippen.
Tip 7. Omschrijf afbeeldingen
Probeer de afbeeldingen die u uploadt naar de website, te voorzien van relevante omschrijvingen. Tevens kunt u ervoor kiezen om belangrijke keywords of titels aan een afbeelding toe te voegen. Een zoekmachine spider kan een afbeelding op zichzelf niet analyseren en indexeert om deze reden altijd de titel van het plaatje.
Tip 8. Pas interne links toe
Heeft u een website die uit meerdere webpagina’s bestaat? Plaats dan op de verschillende pagina’s links die intern naar andere webpagina’s verwijzen. Spiders doorzoeken niet alleen de inhoud maar controleren ook de structuur van de website. Probeer de interne links zoveel mogelijk in teksten te verwerken. Voeg de link toe achter een woord dat betrekking heeft op de achterliggende webpagina.
Tip 9. Doe aan linkbuilding
Linkbuilding is het verhogen van de waardering van uw website door het aantal relevante links naar uw website uit te bouwen. Zorg er dus voor dat er een link van uw website terug te vinden is op andere websites. Voor zoekmachines geldt: hoe meer links van buitenaf naar uw website leiden, hoe populairder uw website is. Echter telt ook de waarde van een link en de ranking van de betreffende externe website mee.
Tip 10. Pas uw website regelmatig aan
Zorg ervoor dat de content en afbeeldingen op uw website regelmatig aanpast worden. Op deze manier blijven spiders actief met het indexeren van uw website. De continue indexering kan weer een gunstige uitwerking bewerkstelligen voor uw positie op het internet.
Tip 11. Maak gebruik van een SSL/HTTPS certificaat
Google, Bing en Yahoo! zijn er dol op hoe veiliger de website voor bezoekers, hoe beter! Daarom maken ze wel degelijk onderscheid tussen niet en wel SSL/HTTPS certificaat.
Maak uw eigen website
Maak met behulp van gratis software een professionele website. Veel applicaties zijn al zoekmachine geoptimaliseerd zodat uw website direct beter vindbaar is.
Laat uw website maken
Onze webdesigners staan graag voor u klaar. Met de nodige kennis, ervaring en nuttige adviezen, bent u direct verzekerd van een optimale website.
Veel gestelde vragen over website
Hoe zet ik een website online?
Als u een website online wilt zetten heeft u drie onderdelen nodig. Dit zijn:
- Een domeinnaam. Dit is de naam die klanten in het internetbrowser intypen om straks op uw website te kunnen komen (bijvoorbeeld: www.hosting.nl).
- Een hostingpakket. Met een hostingpakket huurt u een ruimte op onze server die ruimte biedt om de bestanden van uw website op te plaatsen.
- Huisstijl en content. Beschikt u al over bestanden die u direct kunt uploaden? Dan bent u vrijwel direct klaar. Een andere mogelijkheid is om te starten met de bouw van uw website vanuit uw hostingpakket. Lees meer informatie over websites op onze website.
Welke toepassingen voor een website bieden jullie aan?
Hosting biedt honderden gratis en commerciële toepassingen aan via het gebruiksvriendelijke control panel. Een groot deel van deze toepassingen kunt u met enkele muisklikken installeren zodat u direct aan de slag kunt gaan. De toepassingen lopen uiteen in talloze categorieën als:
- Web (website, webshop, forum, blog, catalogus, galerij, wiki, etc.)
- Infrastructuur (applicatie management, back-up, beveiliging, mail, etc.)
- Backoffice (accounting, betaling, planning, kennisbeheer, klantenbeheer, management, etc.)
- Frontoffice (helpdesk, callcenter, productiviteit, etc.)
- Samenwerking (agendaplanning, chat, e-mail, projectbeheer, etc.)
Wat is SiteBuilder?
SiteBuilder is een softwarepakket waarmee u eenvoudig een website kunt maken. De software zit standaard inbegrepen bij een domeinnaamregistratie of een hostingpakket. De software is toegankelijk voor iedere gebruiker en behoeft geen technische kennis. Met SiteBuilder kunt u kiezen uit meer dan 350 templates en heeft u onder andere de mogelijkheid om een weblog, formulier, forum, fotoalbum, slider, banner en webshop.
Hoe kan ik SiteBuilder gebruiken?
U kunt SiteBuilder direct gebruiken zonder dat u de software hoeft te installeren. Hosting.nl heeft de installatie al verricht zodat u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. SiteBuilder kunt u al gebruiken vanaf een domeinregistratie of een XS hostingpakket. Om SiteBuilder te gebruiken, doorloopt u de volgende stappen:
- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Website bewerken’ achter ‘Presence Builder’
De software wordt automatisch opgestart, waarna u de website kunt gaan maken.
Hoe installeer ik Joomla!?
U kunt Joomla! met één muisklik installeren via uw hostingpakket, waarna u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. Voor een Joomla! website heeft u een S hostingpakket nodig. Om Joomla! te installeren, doorloopt u de volgende stappen:
- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Toepassingen’
- Klik op ‘Installeren’ bij Joomla!
Hoe installeer ik Drupal?
U kunt Drupal met één muisklik installeren via uw hostingpakket, waarna u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. Voor een Drupal website heeft u een S hostingpakket nodig. Om Drupal te installeren, doorloopt u de volgende stappen:
- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Toepassingen’
- Klik op ‘Installeren’ bij Drupal
Hoe installeer ik WordPress?
U kunt WordPress met één muisklik installeren via uw hostingpakket, waarna u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website. Voor een WordPress website heeft u een S hostingpakket nodig. Om WordPress te installeren, doorloopt u de volgende stappen:
- Log in op het control panel van uw hostingpakket via uw klantaccount
- Klik op de desbetreffende domeinnaam
- Klik op ‘Toepassingen’
- Klik op ‘Installeren’ bij WordPress